Spring til indhold

Politisk debat på skolerne

Skolevalget 2019 præger skolerne i denne tid. Torsdag går de ældste folkeskoleklasser i Holbæk Kommune til stemmeurnerne, og i dag var der debat på Holbæk By Skole, Afdeling Absalon.
30.01.2019

En stor del af skolerne i Holbæk Kommune deltager i det landsdækkende skolevalg. Valget er for de ældste klasser i folkeskolen, og ender med, at eleverne torsdag den 31. januar går til stemmeurnerne som ved et rigtigt valg.

Op til selve valgdagen har de mange skoleelever beskæftiget sig med politik, valgt mærkesager og ikke mindst diskuteret politik. Det gælder også på Holbæk By Skole, Afdeling Absalon. Her havde man dagen inden valget inviteret ungdomspartierne til debat med en masse af skolens dygtige elever.

Borgmester i Holbæk Kommune Christina Krzyrosiak Hansen åbnede debatten. I sin tale roste hun de tre elever på afdeling Absalon, der havde arrangeret debatten. Samtidig forsikrede borgmesteren de unge om, at deres stemme er ligeså vigtig som deres forældres. 

Herefter kastede elever og ungdomspartier sig ud i debatten. Her kom de blandt meget andet omkring både rusmidler og hårdere straffe til kriminelle.

Hvis du vil læse mere om skolevalget og se resultater på valgdagen, kan du gå ind på skolevalg.dk.

Du kan se billeder fra debatten i galleriet nedenfor.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin