Spring til indhold

Elever fra Absalon besøger FN Byen

Seks elever fra Absalonskolen hjalp repræsentanter fra 46 verdensmålsskoler med at forstå børns medievaner.
28.02.2020

Det er ikke så ofte, at skoleelever kommer ind i FN-Byen i København, men i den forgangne uge prøvede seks elever fra Absalon Skolen i Holbæk netop det.

De seks elever var en tur til årsmødet for UNESCO’s 46 danske verdensmålsskoler. Det er skoler, der blandt andet har forpligtet sig på at udvikle undervisning, der fremmer bæredygtig udvikling og globalt medborgerskab.

På årsmødet afholdt medieforsker Keld Reinicke først et oplæg om mediernes kamp om børn og unges opmærksomhed. Herefter var det Holbæk-elevernes tur til at fortælle om deres egne personlige oplevelser med de medier, de bruger i et "mød målgruppen-interview".

Eleverne leverede vigtig til publikum i deres videre skolearbejde med verdensmålene og gjorde det i det hele taget rigtig godt foran publikum. De var dog også godt klædt på til at tage snakken.

Uafhængigt af besøget i FN Byen har eleverne nemlig sammen med deres kammerater derhjemme arbejdet med et projekt om teknologiforståelse. Det handlede for eksempel om forståelsen af den ansigtsløse kommunikation på de sociale medier, og hvordan det kan påvirke den måde, man snakker sammen netop her.

Herudover har eleverne eksempelvis også kodet robotter fra bunden og en række andre ting i forbindelse med projektet.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin