Spring til indhold

Kulturhuset No1 er det levende mødested

Dansk Arkitektur Center har afholdt en konkurrence om levende mødesteder. I dag blev diplomet overrakt til vinderen af Region Sjællands mest levende mødested, der er Kulturhuset No1 i Tølløse.
Søren Kjærsgaard overrækker diplom og blomster
22.12.2017

Frivillighed og fællesskab

I morges fredag den 22. december overrakte borgmester Søren Kjærsgaard et diplom og en buket blomster til Kulturhuset No1 i Tølløse. Huset er nemlig kåret som Regions Sjællands mest levende mødested. 

Ved diplomoverrækkelsen anerkendte borgmesteren det flotte arbejde i Kulturhuset, som er drevet af frivillighed og fællesskab. Der lød også en stor ros til måden, hvorpå Kulturhuset gør det muligt for borgere at være frivillige på forskellige vilkår.

Et moderne forsamlingshus

Kulturhuset No1 er Tølløses moderne forsamlingshus, som drives af foreningen Fællesskab Tølløse. Der er ugentligt café og løbende aktiviteter, som spænder fra musik og teater til foredrag og kunstudstillinger.

Formand Jens Algot beskriver Kulturhuset som et samlingssted for byen med et bredt udvalg af kultur og arrangementer. Han understreger, at grundlaget er den folkelige opbakning.

Særlige lokaliteter

Det er Dansk Arkitektur Center, der har afholdt konkurrencen om levende mødesteder. Danmarks mange spændende steder og fortællinger gør lokaliteter unikke. Dette ligger til grund for konkurrencen, der er en del af fotoudstillingen ”Ramt af byen”.

På sociale medier har danskere i hele landet kunne nominere favoritsteder. De er blevet til et udvalg, der i decembers første to uger kunne stemmes på. Med 40 procent af stemmerne vandt Kulturhuset No1 altså førstepladsen.

Maglesø i Holbæk og Evigheden i Nykøbing Falster er på henholdsvis anden- og tredjepladsen i Region Sjælland.Feedback

Sidst opdateret

25.01.2018

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin