Spring til indhold

Du kan søge nye puljer nu

I sensommeren anbefalede Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne en række puljer, som blev godkendt af kommunalbestyrelsen onsdag den 12. september. Det betyder, at der nu er åbent for ansøgninger til alle de tre anbefalede puljer.
13.09.2018

Der er åbent for ansøgninger til tre nye puljer. De giver tilskud til projekter, der henholdsvis skaber rum til fællesskaber, landsbyfornyelse og bedre bredbånd. Puljernes søges digitalt gennem kommunens hjemmeside.

Rum til fællesskab

”Rum til fællesskab” er en pulje med 4 millioner kroner. Tilskud går til projekter, der skaber særlige kendetegn, sikker færden, mødesteder og samlingspunkter. Det kan eksempelvis være projekter om udendørs fitness, fælleshaver, torve og hastighedsbegrænsninger.

Puljen kan søges af lokalfora, foreninger, selvorganiserede grupper og bestyrelser i kommunale institutioner. Der skal søges for minimum 50.000 kroner, og fristen er 21. oktober. Du kan læse mere på: holbaek.dk/rumtilfællesskab.

Landsbyfornyelse

I denne omgang er der også sat 800.000 kroner af til medfinansiering af landsbyfornyelse. Her kan der søges penge til nedrivning og istandsættelse af mange typer boliger, der er bygget før år 1960. Puljens penge kan blandt andet gå til udskiftning af stråtage eller nedrivning af ubeboelige bygninger.

Der er ikke en frist for ansøgninger, så du kan søge tilskud året rundt. Du kan også læse mere på: holbaek.dk/landsbyfornyelse.

Bredbånd

Hvis du har lav bredbåndshastighed, kan du gå sammen med din nabo og søge bredbåndspuljen hos Energistyrelsen. Hvis I gør det, kan I også søge medfinansiering hos kommunen. Det øger chancen for at blive godkendt til bredbåndspuljen og dermed få bedre dækning.

I år er der 250.000 kroner til medfinansiering, mens der næste år er det dobbelte. Næste frist er 3. oktober. Du kan læse mere på: holbaek.dk/bredbånd.Feedback

Sidst opdateret

03.01.2019

Ansvarlig redaktør

Maya Camilla Bluhme