Spring til indhold

Vandrende gennem naturperler

For 10. gang skal dine travesko kridtes, når årets vandrefestival starter. Hele 21 ruter bliver mellem den 18. august og den 9. september betrådt af aktive vandrere. Turene strækker sig ud til mange kroge af Holbæk Kommune.
14.08.2018

Nu er det igen ved at være tid. Den årlige vandrefestival starter lørdag den 18. august med en rute langs Tempelkrogen. Den 16 kilometer lange tur er startskuddet på flere ugers smukke naturoplevelser i Holbæk Kommune.

Ruterne i Holbæk Kommune er en del af Vandrefestivalen 2018, der foregår på tværs af forskellige kommuner i Region Sjælland. I tre uger kan interesserede prøve at vandre sig gennem 145 ruter i 11 forskellige kommuner.

Lokalområder i centrum

Vandreruter vil i løbet af den tre uger lange festival brede sig ud i Holbæk Kommunes mange lokalområder. Ruterne kommer omkring områder som Skellingsted, Kundby Mose, Aggersvold Skov, Brorfelde bakker og Aastrup Kloster. Der er også den 17 kilometer lange rute med start i Kisserup på Tuse Næs med den smukke udsigt over Næsset.

Der er mange muligheder for at se lokalområdernes naturperler i Holbæk Kommune over en vandretur. Turene er meget forskellige - både i længde og placeringen i kommunen. Ruterne strækker sig fra fire kilometers bytur i Kundby til 20 kilometer gennem Holmstrup, Hørdalen og Dønnerup. Der er gode muligheder for at lære områderne bedre at kende. Lokale turledere fører an på turene. De kender og kan fortælle om alle de ukendte steder og historier på ruten.

Hvorfor vandre?

Der er mange grunde til at vandre, forklarer koordinator af Vandrefestival 2018 i Holbæk Kommune, Susanne Knudsen.

“At vandre er at få sit behov dækket for plads, store vidder, en gang imellem for sit velbefindendes skyld. Frisk ilt i lungerne, blodet ruller lidt hurtigere i årerne og tankestrømmen ændres. Tanken bliver klar. Man får vendt, drejet og gennemtænkt tingene, når man bare vandrer afsted, og det er som om, at byrderne fra dagligdagen langsomt forsvinder for hver kilometer. Og sammen med en god ven eller flinke mennesker bliver det hele bare bedre,” fortæller hun videre.

Ruter for alle

Ruterne i Holbæk Kommune er tilpasset alle aldre og fitness. De frivillige og kommunalt ansatte arrangører og turledere har haft den idé som kernesten i festivalen. Der er korte og lange ture. Der er byruter og bakkede ruter. Der skal kun et par gode sko, lidt vand og måske mad til for at få en god vandretur i de naturskønne omgivelser.

Se ruterne på Facebook

Læs mere om Vandrefestival 2018Feedback

Sidst opdateret

14.08.2018

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin