Spring til indhold

Knabstrup inviterede til lokalområdetræf på Makvärket

Mandag var der inviteret til lokalområdetræf i Knabstrup, hvor der bl.a. blev fortalt om arbejdet med 'Knabstrup sætter kurs'.
18.09.2019

I den flotte cirkushal på Makvärket fik godt 45 deltagere fra forskellige lokalfora, fælles-skabere og interesserede et større indblik i ”Knabstrup sætter kurs” og byens 100 dages sprint til lokal udvikling. Den indledende bemærkning var, at den store udfordring, men også nøglen til succes, er at sætte politikere, borgere og forvaltning sammen.

Værterne fra Knabstrup fortalte om deres arbejdsindsatser i de forskellige grupper, og hvilke fremskridt de har gjort. Selvom alle idéer og ønsker ikke er blevet til noget, så er der stadig mange tiltag, som er realiseret eller er på vej til at blive det, som de er stolte af. Fx er der vejbump, bofællesskab, skolehaver og udviklingstanker om fremtidens skyttecenter på tegnebrættet. Derudover har projektet ikke mindst skabt større samarbejde og energi i byen. 

Formanden for Knabstrup Lokalforum fortalte, at måden at arbejde med lokal udvikling på, hvor man ser på tværs af foreninger og områder, har fungeret rigtigt godt. Denne samskabelse mellem forskellige partere har gjort det helt anderledes. Processerne går langt hurtigere, og det giver et boost til det frivillige arbejde. Man får lyst til at være med. Selvom det er kanonhårdt, så har det også været utrolig sjovt og spændende. En superfed proces at være del af.

En deltager fortæller til sidst, hvordan det har været fantastisk at høre om. Hvordan man med erfaringsdelingen ved lokalområdetræf kan tage hinandens ressourcer og gode oplevelser for derefter at arbejde videre med dem. Det er en god begyndelse. Det er et godt indspark med god energi: ”Når de kan, så kan vi kraftedeme også”!

Arrangementet bød også på lækker mad og en spændende rundvisning på det brugerstyrede kulturhus og kollektiv Makvärket i den tidligere keramikfabrik Knabstrup Teglværk.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin