Spring til indhold

Elevtjeneste skal sikre godt ungeliv

Fire af de største ungdomsuddannelser i Holbæk Kommune er gået sammen om en ny Elevtjeneste. Den skal sikre et godt ungeliv og modvirke frafald fra ungdomsuddannelserne.
Fire ungdomsuddannelser går sammen om elevtjeneste
04.09.2017

EUC Nordvestsjælland på Absalonsvej, Slotshaven Gymnasium, Stenhus Gymnasium og Nordvestsjællands HF & VUC er gået sammen med Holbæk Kommune om en elevtjeneste.

Elevtjenesten gør op med de skarpe skel mellem kommunens og skolernes støtte til eleverne. Som det er i dag, har skolerne blandt andet mentorordninger, rådgivnings- og coachingtilbud til de unge. Kommunen står for blandt andre misbrugsrådgivning, psykologtilbud og vejledning, når unge ønsker at skifte uddannelse.

Hidtil har der været et samarbejde mellem parterne, men med den nye Elevtjeneste rykker kommunen simpelthen sine tilbud fysisk ind på de fire skoler.

Ved at samle ressourcerne, der hvor eleverne er, vil der således være hjælp at hente i Elevtjenesten, uanset hvilken udfordring, en ung kommer med. Samtidig vil fagpersonerne omkring de unge lære hinanden personligt at kende, hvilket vil gøre det nemmere at finde de rette løsninger for den enkelte unge.

Både skolerne og Holbæk Kommune håber, at Elevtjenesten kan medvirke til, at de unge får et bedre ungeliv og at frafaldet fra ungdomsuddannelserne reduceres.


Billede EUC Nordvestsjælland: Fra indvielsen den 4. september på EUC.

Citater fra parterne bag Elevtjenesten

Steffen Lund, direktør EUC Nordvestsjælland herunder Slotshaven Gymnasium:

”Uanset om man går på en af vores mange erhvervsuddannelser eller på en af de spændende studieretninger på Slotshaven Gymnasium, så har vi fokus på den enkelte elevs trivsel og potentiale. Vi er sikre på, at elevtjenesten kan være med til at støtte op om dette, ved at vi får et dagligt kollegialt samarbejde på tværs af kommune og skole.”

Per Farbøl, rektor Stenhus Gymnasium:

” På Stenhus går vi meget op i at skabe et godt ungeliv. De unge skal trives og udvikle sig, samtidig med at de lærer en hel masse. Den støtte den nye Elevtjeneste kan tilbyde, er en naturlig videreudvikling af vores satsning på det gode ungeliv og det fine samarbejde mellem ungdomsuddannelserne og kommunen”.

Pernille Brøndum Rasmussen, rektor Nordvestsjællands HF & VUC:

”På VUC har vi både unge og lidt ældre kursister. Der er plads til alle, men vi kan også sagtens se, at vi med den nye Elevtjeneste kan tilføje en ekstra dimension til den måde, vi hjælper kursisterne godt igennem deres uddannelse på. ”

Christina Krzyrosiak Hansen, formand for udvalget ”Uddannelse og Job” i Holbæk Kommune:

”Den nye Elevtjeneste betyder, at vi som kommune kommer tættere på de unge, og hjælper dem, der hvor de er. Samtidig tror jeg også på, at initiativet kan hjælpe flere til at holde fast i ungdomsuddannelsen og dermed give de unge et godt afsæt for deres videre studieliv og arbejdsliv”.

Julie Becher, chef for Uddannelse til Alle Unge i Holbæk Kommune:

”Vi har hentet inspirationen til Elevtjenesten fra Norge, og tankerne om at komme tættere på de unge skabte hurtigt genklang både hos os og skolerne. For os er det vigtigt, at den kommunale organisering ikke står i vejen for den bedste støtte, og jeg tror, at Elevtjenesten bliver en afgørende nyskabelse, der kan inspirere mange andre kommuner i Danmark.”

 Feedback

Sidst opdateret

23.01.2018

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin