Spring til indhold

PRESSEMEDDELELSE | Flere unge kommer i uddannelse

Holbæk Kommune er blandt de allerbedste til at støtte unge, så de rykker fra offentlige ydelser til uddannelse.
22.12.2017

Holbæk Kommune klarer sig rigtig godt, når det handler om at støtte unge med en dårlig tilknytning til arbejdsmarkedet og uddannelse, så de kommer i gang med en uddannelse.

Investering i de unge

Tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser således, at Holbæk Kommune i 2017 har hjulpet 5,2 procent af de unge mellem 16 og 29 år uden uddannelse og på offentlige ydelser i uddannelse. Det placerer Holbæk Kommune på en førsteplads blandt lignende kommuner og på en flot fjerdeplads på landsplan.

”Det her er jo unge, der har det svært med uddannelse og arbejde. De kommer i gang og tager dermed hul på en langt lysere fremtid. Det er naturligvis helt afgørende for dem personligt og samtidig superpositivt for os som kommune”, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Klart fokus på uddannelse til unge

Baggrunden for resultaterne skal findes i et stærkt fokus hos kommunens medarbejdere på alle niveauer på at løse kerneopgaven med at få alle unge i uddannelse. Samtidig har man også haft politisk fokus på de unge, og politikerne har netop godkendt en uddannelsesplan, som kommer til at gælde fra 2018.

”Det glæder mig rigtig meget, at vi lykkes med at få de unge i gang. Der arbejdes benhårdt med at bygge bro mellem uddannelsessteder, tilbyde mentorstøtte og løfte de unge, der har brug for det, i dansk og matematik. Derfor er det også fantastisk at se arbejdet bære frugt," siger Christina K. Hansen, der er formand for Udvalget ”Uddannelse og Job” og kommende borgmester i Holbæk Kommune. Resultaterne af indsatsen kan også ses i det faktum, at Holbæk Kommune har forholdsvist få unge på den såkaldte uddannelseshjælp.

Samtidig har Holbæk Kommune oplevet et stort fald i antallet af udsatte unge fra 105 unge i 2016 til bare 69 unge i 2017. Statistisk set, skulle en kommune som Holbæk have 207 unge i denne gruppe.Feedback

Sidst opdateret

23.01.2018

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin