Spring til indhold

Spil og apps på skoleskemaet

Udvikling af computerspil og apps var i dag på skoleskemaet for elever i 8. klasse, da de på Slotshavens Gymnasium arbejdede praktisk med forståelse af teknologi.
29.11.2018

For tredje år i træk åbnede Slotshavens Gymnasium i dag torsdag den 28. november dørene op for 8. klasses elever fra Holbæk Kommunes skoler. Her var eleverne nemlig inviteret til teknologisk kickoff. Det blev holdt i samarbejde med Edugaim, der er eksperter indenfor digital udvikling på skole- og uddannelsesområdet. 

Det teknologiske kickoff gik ud på at arbejde praktisk med teknologiforståelse. Derfor fik eleverne mulighed for at afprøve nye teknologier ved at udvikle deres helt egne produkter og software. Det skete blandt andet ved, at en gruppe elever fik trin for trin-undervisning i udvikling af computerspil. Der var løbende vejledning i de funktioner og metoder, som kan bruges i spiludvikling.

I udviklingen af et computerspil skal der eksempelvis tages stilling til, om spillet skal vises i 2D eller 3D, ligesom landskaber kan dannes på forskellige måder. I mellem vejledningerne kunne eleverne afprøve deres nye viden i praksis og få hjælp, hvis der var udfordringer undervejs.

En uddannelse om spiludvikling

Selvom nogle af de unge allerede havde kendskab til programmering, gav dagen motivation og brugbare redskaber:

”Jeg har lært en masse om at lave spil, selvom jeg vidste en del i forvejen. Jeg er kreativ og fantasifuld, og jeg drømmer om at lave mit eget spil en dag. Derfor er jeg glad for at få nogle redskaber, for man skal jo starte et sted. Jeg glæder mig til at gå hjem og øve mig, og en dag tager jeg måske en uddannelse om gaming”, fortalte Tino Hjort Petersen, der er 14 år og går på Katrinedalskolen.

En anden gruppe elever udviklede deres egne apps. De startede ud med at tegne deres idéer med blyant og papir, hvorefter deres telefoner kom i brug. Herefter udviklede de apps, der blev fremvist senere på dagen.

Udover workshops med computerspil og apps var der også blandt andet 3D print og virtual reality på programmet. Her gjaldt det ligeledes om at arbejde praktisk med teknologi. Efter at have udviklet software og lavet prototyping hele dagen,  præsenterede eleverne deres resultater for hinanden.

Udviklingen af software og prototyping har givet eleverne teknologisk forståelse og håndgribelige digitale kompetencer. Det er der brug for mange steder - lige fra uddannelsessystemet til danske og udenlandske virksomheder. På den måde var dagen en teknologisk appetitvækker, der skulle give eleverne mod på at arbejde med faget i fremtiden.Feedback

Sidst opdateret

30.11.2018

Ansvarlig redaktør

Maya Camilla Bluhme