Spring til indhold

Samarbejde om udviklingsplan for Agervang

Boligselskabet Lejerbo og Holbæk Kommune har igangsat proces for at lave en udviklingsplan for Vangkvarteret. Den skal sikre den bedst mulige løsning for Vangkvarteret, der er på listen over ghettoområder i Danmark.
29.03.2019

Udviklingsplanen skal beskrive processen for, hvordan andelen af almennyttige familieboliger senest i 2030 kan reduceres til 40 %*. Det sker på baggrund af folketingets beslutning om, at de boligområder, der har været på ghettolisten i fem år, skal ændre deres beboersammensætning. Udviklingsplanen skal dermed beskrive, hvordan Vangkvarteret bliver et område på lige fod med alle andre boligområder i Holbæk, hvor der ikke er brug for særlige indsatser.

Det arbejde glæder man sig i Holbæk Kommune over at have taget hul på.

”Vi har allerede taget det første skridt til en ny udviklingsplan for fremtidens Vangkvarter. Næste store skridt tages lørdag d. 30. marts, når der afholdes en stor workshop i Agervang. Processen er dermed i gang, og samarbejdet med en lang række aktører, fagspecialister og ikke mindst beboerne skal sikre, at vi ender med en udviklingsplan, som alle involverede kan se sig selv ind i. Dette er ikke noget, at vi som kommune alene kan løse, eller som boligselskabet kan klare selv. Det er noget, som vi skal løse i fællesskab. Dermed sikrer samarbejdet, at vi finder den bedst mulige løsning for Vangkvarteret,” fortæller Ulrich Schmidt-Hansen, der er direktør i Holbæk Kommune.

Udviklingsplanen skal ligge klar til politisk godkendelse i Holbæk Kommunalbestyrelse i maj måned.

Den videre proces

Hos Boligselskabet Lejerbo ser man også positivt på samarbejdet.

”Involvering af beboere og samarbejdspartnere gennem workshops og fællesmøder skal sikre, at udviklingsplanen bringer Vangkvarteret varigt af ghettolisten. Samtidig skal udviklingen over de kommende 10 år foregå på en måde, der tager mest muligt hensyn til de nuværende beboere og udvikler Vangkvarteret til et endnu mere attraktivt sted at bo. Når udviklingsplanen er på plads, vil det være med til at skabe mere klarhed for beboerne og områdets andre aktører,” fortæller Palle Adamsen, adm. direktør i Lejerbo.

* Udviklingsplanen er et lovkrav og skal beskrive processen for, hvordan andelen af almene familieboliger senest i 2030 kan reduceres til 40 %. Lovforslaget indeholder mulighed for, at der søges om dispensation, således at andelen af almene familieboliger kan reduceres til en andel højere end 40 % inden 2030. Der er derfor udarbejdet en dispensationsansøgning for Agervang, som er indsendt til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, og hvor den er under behandling.



Feedback

Sidst opdateret

15.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin