Spring til indhold

Finansøkonomuddannelsen i Holbæk er en succes

PRESSEMEDDELELSE | I 2019 åbnede dørene til Finansøkonomuddannelsen i Holbæk, og det har været en ren succes. De første studerende står nemlig snart klar med både uddannelsesbevis og arbejde.
07.06.2021

For to år siden begyndte de første studerende på Finansøkonomuddannelsen i Holbæk, og nu står 17 unge mennesker snart klar med uddannelsesbeviset i hånden og træder ud på arbejdsmarkedet. De studerede dimitterer til juni, og flertallet har allerede sikret sig jobs. Det er indenfor blandt andet bankverdenen, forsikring, rådgivning, ejendomshandel og økonomistyring.

Udover de dimitterende og arbejdssikrede unge er antallet af optagede studerende steget. Fra 2016-2018 var der i gennemsnit 4 unge fra Nordvestsjælland, der årligt læste til finansøkonom på Zealand. Da uddannelsen åbnede i Holbæk, blev 20 studerende optaget, og sidste år var tallet 35. Dermed har uddannelsen i Holbæk dækket en efterspørgsel, og det er et eksempel på, at studiepladser uden for større byer er en succes. Det vækker glæde hos Holbæk Kommunes borgmester.

- Jeg er glad for, at Finansøkonomuddannelsen er en succes i vores kommune, og jeg tror på, vi kan få flere succeser med flere uddannelser. Derfor fortsætter arbejdet med at gøre Holbæk til en uddannelsesby. Det er vigtigt, at unge har uddannelsesmuligheder tæt på. På den mådes skabes et lokalt studiemiljø og flere unge bliver boende. Samtidig er lokale uddannelser godt for erhvervslivet, fordi de nyuddannede bidrager med kvalificeret arbejdskraft, fortæller borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

I slutningen af maj kom regeringen med et udspil, der handler om at skabe en bedre balance på uddannelsesområdet. Her står Holbæk til at få en pædagoguddannelse, og hvis det lykkes efter forhandlinger i Folketinget, åbner altså endnu en lokal uddannelse i Holbæk. Derefter begynder arbejdet for at gøre også pædagoguddannelsen til en succes, ligesom det er tilfældet med Finansøkonomuddannelsen og Sygeplejerskeuddannelsen.

Praktik i erhvervslivet

Studerende på Finansøkonomuddannelse får en solid økonomisk viden og et grundigt kendskab til praktiske finansielle funktioner. Derudover er der fokus på personlig gennemslagskraft, samarbejde med en bred vifte af kundetyper og rådgivning af partnere.

- Uddannelsen kobler teori med praksis, og det betyder, at de studerende kommer i praktik i 12 uger i erhvervslivet. Her står en lang række virksomheder fra Holbæk, hele Nordvestsjælland, Lejre og Roskilde klar med tilbud om praktikpladser og projekter, fortæller Jan Mandrup, studieleder på Zealand.

Praktikken i erhvervslivet er resultatet af et unikt og tæt samarbejde mellem Holbæk Kommune, erhvervslivet i Holbæk, Holbæk Erhvervsforum og Zealand. Til januar skal 30 studerende møde op hos blandt andet pengeinstitutter, ejendomsmæglere og revisorer.

Home Holbæk er blandt virksomhederne, der har taget imod studerende fra Finansøkonomuddannelsen, og åbningen af uddannelsen i Holbæk beskrives som betydningsfuld.

- Det har en stor betydning for både Home Holbæk, men også for hele erhvervslivet i Nordvestsjælland og omegn, at uddannelsen er kommet til Holbæk. Rekrutteringen af unge mennesker, der brænder for faget og har uddannelsen i bagagen, er blevet langt lettere. Det er med til at højne virksomhedernes faglige niveau. Og så er åbningen af nye uddannelser generelt positivt, for det gør området til et attraktivt sted at bo, fortæller Michael Jørgensen, indehaver af Home Holbæk.

Uddannelsen er desuden et resultat af et nyt uddannelsesformat. Her er de studerende størstedelen af tiden i Holbæk, men de har også online undervisning og mødedage i Næstved, hvor der er et samlet stærkt fagmiljø hos Zealand. I Holbæk er uddannelsen lokaliseret sammen med Absalons sygeplejerskeuddannelsen på Holbæk Uddannelses- og Studiecenter (HUSC). Lokalefællesskabet på Anders Larsensvej skaber et samlet studiemiljø.



Feedback

Sidst opdateret

07.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin