Spring til indhold

Historisk lavt antal borgere på kontanthjælp

Holbæk Kommune er inde i en god udvikling på beskæftigelsesområdet. Antallet af kontanthjælpsmodtagere er nemlig på det laveste niveau i jobcentrets historie.
29.06.2021

Godt samarbejde giver gode resultater

”De seneste tal fra maj måned 2021 viser, at vi nu er tæt på at have under 600 borgere på kontanthjælp. Det er godt, at langt flere nu har fået mulighed for at træde ind i et arbejdsfællesskab. Både for den enkelte borger, virksomhederne og for hele samfundet”, siger Ina Stevenius Ringdal, som er chef for arbejdsmarkedsområdet i Holbæk Kommune.

En af vejene til de gode resultater er projektet ”Flere Skal Med” – et samarbejde mellem borger, jobformidler og virksomhederne i lokalområdet. Projektet er finansieret af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, STAR. Holbæk Kommune har de seneste år været en del af dette projekt for borgere, som er allerlængst fra arbejdsmarkedet. Mange af dem har tilbragt mere af deres liv udenfor end indenfor på arbejdsmarkedet, hvis de overhovedet har været på arbejdsmarkedet pga. sociale, helbredsmæssige og andre problemstillinger i deres liv. En femtedel af borgerne i projektet har nu fået timer i et ordinært job med løn, viser tallene fra STAR.

Altid mennesker bag tallene

”De her tal viser, at vi er inde en god udvikling. Bag hvert tal gemmer der sig en borger, som får bedre muligheder for at leve det liv, han eller hun vil. Her ved vi, at det at have foden inden for på arbejdsmarkedet betyder virkelig meget. Bag tallene gemmer der sig også de medarbejdere på vores jobcenter, som i kraft af deres indsats har hjulpet de her borgere videre. Her kan vi godt ranke ryggen og være lidt stolte, synes jeg. Vi har fat i noget her, og jeg håber, vi kan forsætte den gode udvikling.” Det udtaler formand for Udvalget for Uddannelse og beskæftigelse, Lars Dinesen (S).  

Opsvinget er kommet til Holbæk Kommune

Hos Virksomhedsservice i Holbæk Kommune oplever man lige nu, at der er godt gang i arbejdsmarkedet. ”Vi oplever, at virksomhederne i stor stil efterspørger arbejdskraft. Det ser vi på det stigende antal af henvendelser i vores rekrutteringsservice. Vi oplever også generelt, at ledigheden falder, og vi arbejder konstant på at styrke servicen over for vores borgere og virksomheder.” slutter Ina Stevenius Ringdal.

Fakta om projekt ”Flere skal med”

”Flere Skal Med” er en job- og virksomhedsvendt indsats medfinansieret af Styrelsen For Arbejdsmarked og Rekruttering, der gør op med langvarige kontanthjælpsforløb ved at skabe gunstige rammer for, at flere borgere får en plads i arbejdsfællesskabet.

 

Kilde: www.jobindsats.dk

 

 Feedback

Sidst opdateret

29.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin