Spring til indhold

Østre Skole slår dørene op

PRESSEMEDDELELSE | Onsdag den 25. august kl. 12.30-14.30 slår Østre Skole dørene op til nyistandsatte bygninger, hvor en række statslige kontorarbejderpladser nu er flyttet ind.
20.08.2021

Der sker meget på uddannelses- og jobområdet i Holbæk Kommune. Før sommerferien blev de første Finansøkonomer på HUSC færdiguddannet, pædagoguddannelsen er på vej, og nu slår Østre Skole dørene op for en række statslige arbejdspladser.

Det sker til en officiel åbning med taler, klipning af rød snor, fernisering og forfriskninger på Tidemandsvej 1, 4300 Holbæk. Fremover vil der i den gamle skolebygning være medarbejdere fra Danida Fellowship Centre, Danmarks Akkrediteringsinstitution, Danmarks Evalueringsinstitut og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, og det glæder Holbæk Kommunes borgmester.

- Jeg er meget glad for, at flere arbejdspladser kommer til Holbæk Kommune. Vi glæder os til at tage officielt imod de nye medarbejdere, der fremover får deres daglige gang på Østre Skole. Det er nogle historiske og flotte bygninger, og med istandsættelsen kommer de til at fungere som en moderne arbejdsplads midt i byen, fortæller borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Statslige arbejdspladser

I 2018 købte Bygningsstyrelsen Østre Skole af Holbæk Kommune, og derefter begyndte Styrelsen ombygningen til kontorarbejdspladser. Det skete for at imødekomme de behov, der opstod efter regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser.

I ombygningen er der blandt andet blevet arbejdet med dagslys og akustiske forhold, og der er blevet stillet særlige krav til løsninger, fordi bygningerne er bevaringsværdige.

Ombygningen er afsluttet, og de statslige institutioner fik nøglerne i begyndelse af august. Nu er medarbejderne for alvor tilbage fra sommerferie, og kantinekøkkenet er oppe i fulde omdrejninger. Derfor er tiden inde til officiel velkomst.

Den officielle åbning afholdes af de fire nye virksomheder. Begivenheden begynder med en sandwich i den gamle skolegård, hvorefter de fremmødte samles foran kantinen på Østre Skole til en velkomst ved direktør Julie Vig Albertsen.

Herefter afholdes der taler af Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, Minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen og borgmester i Holbæk Kommune Christina Krzyrosiak Hansen.

Åbningen fortsætter med oplæggene ”Fra folkeskole til statslig arbejdsplads” ved Bygningsstyrelsen og ”Én fælles ramme – fire institutioner” ved de fire virksomheders direktører. Derefter er der fernisering af kunstværket i den gamle skolegård ved kunstner Benedikte Bjerre, inden der er mulighed for en forfriskning ved kantinen.

Arrangementet er kun for inviterede. Pressen kan tilmelde sig ved at sende en mail til sua@akkr.dk.



Feedback

Sidst opdateret

23.08.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin