Spring til indhold

Pædagoguddannelse på vej til Holbæk

PRESSEMEDDELELSE | Regeringen kommer i morgen torsdag med deres udspil til udflytning af uddannelser, og det er en god nyhed for Holbæk, der står til at få en pædagoguddannelse.
26.05.2021

I morgen kommer regeringen med et udspil, der handler om at skabe en bedre balance på uddannelsesområdet. Det sker gennem spredning af uddannelser, og i udspillet står Holbæk til at få en pædagoguddannelse. Det glæder borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

- Jeg er så glad for det her! Der er behov for dygtige pædagoger i Nordvestsjælland, og derfor er det glædeligt, at pædagoguddannelsen nu er på vej til Holbæk Kommune. Det sker som et resultat af en fælles indsats i kommunalbestyrelsen, skabelsen af HUSC, Holbæk Kommunes erhvervspolitik, en masse engagerede kræfter, der arbejder for at gøre Holbæk til en uddannelsesby, og mange møder og drøftelser med ministeren. Nu begynder vi at kunne høste frugter af det store arbejde, og det er noget at være stolt af, fortæller Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune.

Pædagoguddannelsen er Danmarks største uddannelse, og mange fra Nordvestsjælland søger allerede uddannelsen i dag i Roskilde eller Slagelse. Endnu flere vil gøre det, når uddannelsen kommer til Holbæk, fordi de studerende ikke havde praktisk mulighed for at læse i alternativt Roskilde eller Slagelse. På den måde øges kommunens uddannelsesniveau.

Samtidig kan det lokale arbejdsmarked gøre brug af de mange kvalificerede profiler, som uddannelsen fører med sig, ligesom den bidrager til en bred uddannelsesvifte i Holbæk. Det er positivt for bosætningen, for det er nemlig nemmere både at fastholde nuværende borgere og tiltrække nye, når uddannelsesmulighederne er mange og tæt på.

Sygeplejersker, finansøkonomer og pædagoger

I Holbæk blev Sygeplejerskeuddannelsen åbnet på HUSC i 2018. Det skete i samarbejde med Professionshøjskolen Absalon, Holbæk Sygehus og Holbæks nabokommuner.

I 2019 flyttede også Finansøkonomuddannelsen ind på adressen hos HUSC, denne gang i samarbejde med Zealand – Sjællands Erhvervsakademi. Det er en succes med stigende ansøgninger, et samarbejde med det lokale erhvervsliv og dimitterende unge med fast arbejde på hånden.

Der skal forhandles en aftale på plads i Folketinget, og hvis det lykkes, er det sikkert, at pædagoguddannelsen åbner dørene i Holbæk. Derefter begynder arbejdet for at gøre også pædagoguddannelsen på HUSC til en succes, ligesom det er tilfældet med Sygeplejerskeuddannelsen og Finansøkonomuddannelsen.

Det indebærer design af selve uddannelsen, gode praktikker, tiltrækning af potentielle studerende og tilpasning af lokaler. Og så venter et samarbejde med nabokommuner, Absalon samt dagtilbud – private som offentlige.

De nye uddannelser i Holbæk kommer som en del af arbejdet for at gøre Holbæk til en uddannelsesby ved at tiltrække flere uddannelser. Seneste milepæl er pædagoguddannelsen, men arbejdet fortsætter.

- Arbejdet stopper selvfølgelig ikke her. Vi arbejder videre for at få endnu flere uddannelser til Holbæk Kommune, for det giver rigtig god mening. Byen har en god placering, HUSC tilbyder et givende studiemiljø og både borgere og virksomheder får gavn af uddannelsesmulighederne, fortæller Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune.Feedback

Sidst opdateret

07.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin