Spring til indhold

En eftermiddag med fokus på sundhed

PRESSEMEDDELELSE | Mandag den 13. juni kl. 15.00-18.00 samles medarbejdere fra Holbæk Kommune til årets personaledag. Det sker i Sportsbyen under temaet ”Sundhed for alle”.
31.05.2022

Efter næsten to år med corona som ubuden gæst i samfundet er det endelig muligt at mødes i store forsamlinger igen. I Holbæk Kommune fejres det med en personaledag, hvor Hovedudvalget har inviteret alle cirka 5000 medarbejdere til Sportsbyen.

Der er mulighed for at prøve kræfter med spændende sportsaktiviteter, være publikum til foredrag og slå sig ned et hyggeligt sted til en snak med kolleger.

”Personaledagen har en positiv indvirkning på fællesskabet og fagligheden blandt alle vores dygtige medarbejdere. Det medvirker til, at vi som arbejdsplads lykkes med vores trivsel og opgaver. Derfor er jeg glad for, at vi i Holbæk Kommune nu kan samles til en inspirerende og sportslig dag, som også kickstarter vores nye sundhedsprojekt”, fortæller Rasmus Bjerregaard, Kommunaldirektør i Holbæk Kommune.

Det nye sundhedsprojekt hedder ”Sundhed for alle”. Det er søsat efter ønske fra Hovedudvalget, der har arbejdet med sundhed siden Arbejdspladsvurderingen fra 2018.

Sundhed er komplekst, hvilket også afspejles i ”Sundhed for alle”. I projektet indgår både generelle indsatser, uddannelse af sundhedsambassadører og målrettede indsatser i udvalgte enheder. Derudover udvikles en side på kommunens intranet, hvor alt vedrørende sundhed bliver samlet, og HR kommunikerer løbende om emnet.  

Formålet med projektet er at sikre, at kommunens medarbejdere er fysisk og mentalt sunde. Heri ligger øget trivsel, et godt arbejdsmiljø, lavere sygefravær og integration af sundhed i udførelsen af opgaver.

På den måde kan medarbejderne varetage deres kerneopgaver bedst muligt, og Holbæk Kommune styrkes som en attraktiv arbejdsplads.

En palet af aktiviteter

Er man blandt de medarbejdere, der til personaledagen har lyst til at kaste sig over sportsaktiviteter, er paletten bred. Det er muligt at serve i tennis, slå bolden i jorden i padel eller loope i bordtennis. Medarbejdere kan også smashe fjerbolde i badminton, gå på banen med deres squash-buddies eller løfte jern i træningscenteret.

To personer på en squashbane

To personer spiller squash på en bane i Holbæk Sportsby.

Sundhedscenteret har desuden åbent, og Multihallen byder på forskellige aktiviteter. Kolleger kan eksempelvis konkurrere om, hvem der først kan bestige en Tour de France-etape på cykel.

Vil man også udfordre sin mentale sundhed med fokus på koordinering i hjernen, er Cirkus Kæphøj garant på denne front. De deltager nemlig med forskellige rekvisitter, der kan prøves.

I sportsbyen vil Personaleforeningen også være repræsenteret. Der er en ”Sundhed for alle”-stand, hvor medarbejdere kan høre mere om sundhedsprojektet, og hvad det vil sige at være sundhedsambassadør.

Medarbejdere kan også se frem til at få besøg af fysioterapeut og arbejdsmiljørådgiver Lone Østergaard. Hun holder oplæg under overskriften ”Min krop på job”. Derudover vil der være en sund snackbuffet hele eftermiddagen, som man kan gå fra og til.

Når aktiviteter er afprøvet, og snacks er indtaget, afsluttes eftermiddagen med et inspirerende oplæg. Det holdes af Michelle Kristensen, hvorefter der takkes for en forhåbentlig dejlig dag.



Feedback

Sidst opdateret

31.05.2022

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin