Spring til indhold

Holbæk Kommune forbereder sig på at modtage flygtninge fra Ukraine

I Holbæk Kommune følger vi den forfærdelige situation i Ukraine tæt. Vi er derfor ved at gøre os klar til at modtage flygtninge.
28.02.2022

Se den seneste info om flygtningesituationen her

Som kommune har vi et ansvar og en forpligtigelse til at tage imod de flygtninge, som kommer til Danmark fra Ukraine.
Udlændingestyrelsen har derfor også varslet alle danske kommuner om, at der efter deres vurdering er en betydelig risiko for, at der snarligt kan opstå en situation med tilstrømning af flygtninge.

Vi er derfor i fuld gang med at undersøge egnede ejendomme, som vi kan stille til rådighed for indkvartering. Når der er overblik over dette, går vi i dialog med Udlændingestyrelsen om behov og kapacitet.

Arbejdet med at tage imod flygtninge og fordele flygtningene er statens opgave, ikke kommunernes. Vi har således ikke indflydelse på antal eller lignende, der vil kunne komme til Holbæk Kommune. Men vigtigst lige nu er også, at vi arbejder på højtryk, så vi er klar til at modtage dem, der kommer til Danmark.

Indsamling af nødhjælp

Vi oplever i disse dage, at rigtig mange borgere ønsker at hjælpe. Det er fantastisk, hvad enten det drejer sig om tøj, penge og mad.

Vi er ved at undersøge, hvor du som borger kan aflevere tøj m.m. lokalt (som kommune har vi desværre ikke mulighed for at afhente/modtage indsamlinger). Så snart vi ved mere om dette, vil vi opdatere med denne info.

I mellemtiden vil vi henvise til de mange humanitære organisationer, der har iværksat indsamlinger af forskellig karakter.

 Feedback

Sidst opdateret

29.03.2022

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin

Mere information

Her finder du links til en række myndigheders hjemmesider, hvor det er muligt at finde yderligere relevant information.