Berømt kunstner vender tilbage til Holbæk

Den ghanesiske billedkunstner Ibrahim Mahama præsenterer tirsdag den 15. september skitser til et værk, der skal udstilles i Vang-kvarteret i Holbæk fra maj til august 2016. Præsentationen foregår i kvarterets Café Søvang. Værket er blevet til på baggrund af et research-besøg tidligere i år.
10.09.2015

Billedet herover: Ibrahim Mahamas skitse til værket i Vang-kvarteret.

I maj i år fik Vang-kvarteret i Holbæk besøg af den 27-årige ghanesiske kunstner Ibrahim Mahama. I tre uger boede han i kvarteret og arbejdede i fællesskab med beboerne på ideer til et kunstværk, han skal vise i området i forbindelse med det internationale udstillingsprojekt An Age of Our Own Making /En menneskeskabt tidsalder, der åbner i maj 2016. Kunstværket kommer til at afspejle Ibrahim Mahamas møde med og blik på Vangkvarteret og dets beboere.

Nu er han tilbage for at præsentere sin endelige værk-idé for Vang-kvarterets beboere. Det foregår i Café Søvang, Agervang 24A, 4300 Holbæk, den 15. september kl. 18.00. Arrangementet er gratis og åbent for alle.

An Age of Our Own Making/En menneskeskabt tidsalder er en del af kunstprogrammet Images 2016, der fremover finder sted på kunstinstitutioner i hele Danmark hvert andet år.

I Ghana dækker Ibrahim Mahama markedspladser og højhuse med gigantiske tæpper af sammensyede kulsække skabt i samarbejde med migrant-kvinder. Der er tale om enorme bygningsbeklædninger, der rejser kritiske spørgsmål om rettigheder, migration og globale produktionsforhold. Han deltager netop nu på den vigtige kunstbiennale i Venedig som den yngste deltager. Til biennalen har han i en smal gyde i en af de ældste udstillingshaller – Arsenale – dækket ydervæggene med to 200 meter lange kulsækkeværker.

"Jeg er optaget af migration og rettigheder og af mennesker og materialer, der bevæger sig igennem tid og over grænser og forsøger at passe ind i nye systemer og miljøer," fortæller Mahama.

Det er en af grundene til, at han har valgt at arbejde i Vang-kvarteret, hvor en stor del af beboerne har en anden etnisk baggrund end dansk.

Lige nu kommer verden omkring os rigtig tæt på, og det er netop gennem dialog og udveksling af ideer, kunst og venskaber, at vi øger forståelsen for hinanden. Det er Images et godt eksempel på," udtaler Emrah Tuncer, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune.

02 Mahama

Images 2016

Images er et kunstprogram for samtidskunst fra Afrika, Asien og Mellemøsten. Images 2016 sætter fokus på kunstnerne og det samfund, de agerer i og kommenterer på med deres kunst. Gennem udstillinger, filmforevisninger og værker i det offentlige rum giver Images et indblik i kunstnernes værker og kommentar til deres samtid.

Den del af Images, der vises i Holbæk, består af en kunstudstilling i Holbæk byrum – An Age of Our Own Making/En menneskeskabt tidsalder – og aktiviteter på blandt andet Holbæk Museum, Holbæk Bibliotek og Kunsthøjskolen henover sommeren 2016.

Images er støttet af Center for Kultur og Udvikling (CKU) - en selvejende institution under Udenrigsministeriet. 

Læs mere om Holbæk ImagesFeedback

Sidst opdateret

15.05.2017

Ansvarlig redaktør

Vivi Guldhammer

Images /An age of our own making

Images /An Age of Our Own Making:

  • er et udstillingsprojekt i tre dele, der finder sted både i Holbæk By, i Roskilde på Museet for Samtidskunst og Roskilde Festivalen og i København på Kunsthal Charlottenborg.
  • løber af stablen fra den 13. maj til og med den 20. november 2016. Holbæk-delen kører fra den 13. maj – 15. august 2016.
  • undersøger mennesker og materialers liv og cirkulation og de spor, de sætter sig i miljøer verden over.
  • er kurateret af Bonaventure Soh Bejeng Ndikung og Solvej Helweg Ovesen og organiseret af Kultur og Fritid i Holbæk Kommune
  • er en del af Images 2016, der finder sted på institutioner i hele Danmark hvert andet år.