Spring til indhold

Foredragsrække om kystliv

Foreningen Kystliv Holbæk inviterer i samarbejde med Holbæk Kommune, Holbæk Museum og Nationalmuseet til fire foredrag om kystliv, håndværk og maritim kulturarv.
Havnestemning

Alle er velkomne til de fire foredrag, og der er gratis adgang. 

Skibsbevaringsfonden og Forbundet Kysten

Tirsdag den 31. oktober klokken 19.00-21.00 
Elværket, Gasværksvej 9, Holbæk

Tom Rasmussen, der er leder af Skibsbevaringsfonden og medinitiativtager til det, der senere blev til Forbundet Kysten i Norge, fortæller om fondens arbejde, men primært om dannelsen af Forbundet Kysten i midtfirserne. Et forbund, der nu har over 10.000 medlemmer og er en seriøs kulturspiller i Norge. Bliv klogere på arbejdet i forbundet, og den betydning det har haft indtil nu.

Læs mere:

skibsbevaringsfonden.dk

www.kysten.no

 

Han Herred Havbåde og Thorupstrand Kystfiskerlaug

Torsdag den 30. november klokken 19.00-21.00 
Elværket, Gasværksvej 9, Holbæk

Thomas Højrup, der er professor i etnologi, træskibssejler samt initiativtager og drivende kraft i blandt andet projekterne Thorupstrand Kystfiskerlaug og Han Herred Havbåde, fortæller om arbejdet med at skabe de to projekter. Hør, hvordan de har influeret på mennesker, på den lokale kultur og på livet i Jammerbugt Kommune.

Læs mere: 

www.thorupstrandfisk.dk

www.havbaade.dk

www.visitjammerbugten.dk

 

Sådan maler du din båd med linoliemaling

Torsdag den 25. januar 2018 klokken 19.00-21.00  
Holbæk Museum, Klosterstræde 18, Holbæ

Simon Bordal Hansen, der gennem to årtier har arbejdet med linoliemaling og udgivet bøger i både Danmark og Sverige, fortæller om teknikker til at male sin træbåd med et moderne linoliemaling-system. Kom og få masser af nyttige tips til arbejdet på din egen båd.

 

Nationalmuseets fartøjssamling

Onsdag den 28. februar 2018 klokken 19.00-21.00  
Holbæk Museum, Klosterstræde 18, Holbæk

Nationalmuseet, der i 2018 flytter tre af deres seks skibe i fartøjssamlingen til Holbæk, fortæller om visioner og planer for deres arbejde med dansk maritim kulturarv generelt og fartøjssamlingen specifikt. Lær de tre skibe bedre at kende og få et kig ud i fremtiden.

 

 Feedback

Sidst opdateret

23.01.2018

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin