Spring til indhold

Michael Kvium skaber markant kunstværk i Holbæks bymidte

Den internationalt anerkendte kunstner Michael Kvium skal dekorere gavlen ved Sparekassen Sjælland.
Kviums værk under opførsel
11.09.2017

Efter flere måneders planlægning er det lykkedes Sparekassen Sjælland og Holbækfonden at indgå aftale med den internationalt anerkendte kunstner Michael Kvium om at dekorere gavlen på Ahlgade 51 i Holbæk. Sammen med sine assistenter vil kunstneren arbejde på værket ’Retningsbestemt mur’ fra den 18. september til den 22. september, hvor maleriet på sparekassens gavl kan afsløres for offentligheden.

Allerede nu er håndværkere i færd med at montere nogle særligt vejrbestandige plader med overflader, som egner sig til at tage imod malingen.

En gøgler mod virkeligheden 

Gavlmaleriet i Holbæk er det største værk, Michael Kvium hidtil har stået bag, og han har kun få gange tidligere arbejdet med udendørs dekoration. Selv beskriver han sit billede på denne måde:

”Værket standser nærmest de gående med sine farver og en person – eller gøgler – der peger ud på virkeligheden”, fortæller han. 

”Vi er stolte af, at det er lykkedes at få så markant og eftertragtet en kunstner til at skabe et værk i Holbæk, og det glæder os, at vi har fundet en placering, så rigtigt mange kan møde Michael Kviums værk. Det er et helt unikt maleri, som vil skabe debat, beundring  og samtale både i Holbæk og men også uden for kommunegrænsen. Hans værker sætter altid tanker i gang hos både børn og voksne og giver anledning til dialog og eftertanke”, siger Sparekassen Sjællands administrerende direktør Lars Petersson og formanden for Holbæk Fonden, Steen Marslew.

Stærkt samarbejde  

Holbækfondens formand, Steen Marslew, glæder sig over, at Holbækfonden medvirker til at sætte et markant fingeraftryk på bybilledet – helt som det er ånden i den blot to et halvt år gamle fond:

”Vi har som formål at støtte events, kunst og kultur, der overrasker, udfordrer og ikke mindst giver stof til eftertanke. Det formål lever vi fuldt op til med det gavlmaleri, der nu bliver realiseret i midtbyen. Som mange nok ved, arbejder vi i øjeblikket på at få Mie Olises værk Mastebroen opført ved havnen, men muligheden for et Kvium-maleri kunne vi simpelthen ikke lade gå fra os”, siger Holbækfondens formand.

Både Steen Marslew og Lars Petersson fremhæver desuden Holbæk Kommunes indsats i bestræbelserne på at få værket til Holbæk:

”Vi har fået stor hjælp til at koordinere projektet og til at søge penge hos Statens Kunstfond. Havde kommunen ikke hjulpet med de administrative opgaver, havde vi nok ikke været i hus nu. Det har været et rigtig fint samarbejde”, lyder vurderingen fra Steen Marslew og Lars Petersson.

Sparekassens gavl har tidligere været dekoreret med et stort værk af den nu afdøde billedhugger og maler Egon Fischer. Efter at værket havde prydet gavlen i tredive år blev det taget ned og opmagasineret, og Egon Fischers værk tænkes anvendt i anden sammenhæng.

Bliv klogere på Michael Kvium Feedback

Sidst opdateret

23.01.2018

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin