Spring til indhold

Fællessang under træerne i Strandparken

PRESSEMEDDELELSE| Strandparken skal igen danne ramme om et stort kulturelt fællesarrangement under åben himmel. I år bliver det en alsangsaften med anmelderroste Folkeklubben.

Sommeraftener i Strandparken har tidligere budt på koncert med Copenhagen Phil og balletopvisning med Den Kongelige Ballet. Arrangementer, der har trukket flere tusinde gæster til Strandparken.

I år er der fællessang på programmet, når Folkeklubben spiller sange fra den danske sangskat. Publikum kan således synge med på alt lige fra folkeviser over fædrelandssange til helt nye moderne fællessange.

”Der opstår et helt særligt fællesskab, når man synger sammen. Det har vi senest set i DRs marathon-sang. Derudover giver Strandparkens fantastiske rammer en særlig energi til de store kulturelle arrangementer, så hvis bare vejret er på vores side, er jeg sikker på, at det igen bliver en succes”, siger Ole Hansen, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid.  

Alsangsaftenen foregår den 13. juni, og der er gratis adgang for alle.  

Folkeklubben spiller for

Folkeklubben har eksisteret siden 2011 og består af Kjartan Arngrim, Rasmus Jusjong

og Rasmus Dall. De spiller rendyrket folk, store popsange og hårdtslående rock’n’roll, og de gør det så overbevisende, at deres seneste album gik direkte ind som nummer et på den danske albumhitliste og blev kåret som årets danske udgivelse af musikmagasinet GAFFA.

Ved arrangementet Sommeraftener i Strandparken vil bandet spille egne sange, men hovedparten af programmet vil være fællessange fra blandt andet Højskolesangbogen.

”Arrangementet er bestemt et besøg værd, også selvom man ikke er på hjemmebane i den danske sangsange. Alle kan være med, og alle bliver guidet godt igennem aftenen”, forklarer udvalgsformanden.

Publikum bliver ledt gennem aftenen af konferencier Per Krøis Kjærsgaard, der undervejs bidrager med historier og anekdoter bag sangene. Per Krøis Kjærsgaard er forstander på Osted Fri- og Efterskole, og ved siden af forstanderjobbet er han tekstforfatter, komponist og foredragsholder.

Holbæk Kulturskole står for at planlægge og afvikle arrangementet.

Stærkt partnerskab med erhvervsliv

Udvalget for Kultur og Fritid besluttede på deres møde i dag onsdag at give 75.000 kroner til arrangementet. Derudover støtter Sparekassen Sjælland, Vilcon Hotel & Konferencecenter/Hotel Strandparken og Jehl ApS Ejendomme med hver 25.000 kroner.

”Jeg glæder mig over den flotte opbakning fra det lokale erhvervsliv. Deres sponsorater er afgørende for, at vi kan sætte disse store arrangementer i søen og derved styrke fællesskabet og skabe liv og udvikling her i området”, siger udvalgsformanden.

Læs mere om Sommeraftener i StrandparkenFeedback

Sidst opdateret

15.05.2018

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin