Spring til indhold

Foredrag om Nationalmuseets skibe

PRESSEMEDDELELSE | Foreningen Kystliv Holbæk inviterer den 28. februar til foredrag om Nationalmuseets fartøjssamling. Heriblandt Anna Møller, Sluppen Ruth og Pram 19, der fremover skal høre hjemme i Holbæk.
Skib på vand

Foto: Frits Duus Hansen 

Holbæk Museum lægger lokale til, når den nystiftede forening Kystliv Holbæk med Ture Møller og Carsten Hvid i spidsen inviterer til foredrag om Nationalmuseets fartøjssamling. Det er dog ikke de to herrer selv, der kommer til at stå for oplæggene, men derimod Nationalmuseets egne folk.

Jes Kroman, der er arkitekt, fortæller om de overordnede visioner og mål med Nationalmuseets i alt seks skibe i fartøjssamlingen, og Morten Kvist Jensen, der også er arkitekt, præsenterer de enkelte skibe og deres historie. Skibstømrer Morten Møller Nielsen retter herefter kikkerten mod de tre skibe, der fremover skal høre hjemme i Holbæk, og fortæller i særdeleshed om restaureringen af galeasen Anna Møller, som lige nu finder sted i den yderste blå hal på Holbæk Havn.

”Vi ser frem til en rigtig spændende aften og til at tage imod Nationalmuseets foredragsholdere her i Holbæk. Det er en fornøjelse at mærke, at vores samarbejde allerede giver så meget mening og værdi”, siger Carsten Hvid. 

Mange aktiviteter 

Foredraget er det fjerde i en række af maritime foredrag, som foreningen har arrangeret henover vinteren. Tidligere har Skibsbevaringsfonden, Han Herred Havbåde og linoliemaling været på plakaten.

”Det er afgørende for os at vække nysgerrighed og begejstring for kystliv og maritime håndværk blandt både de garvede søfolk og nye målgrupper. Derfor har der været meget forskellige foredrag på plakaten”, forklarer Ture Møller, der håber, at det i fremtiden kan blive til endnu flere aktiviteter.

Gratis adgang 

Foredraget om Nationalmuseets skibe foregår den 28. februar klokken 19.00-21.00 i foredragssalen på Holbæk Museum. Der er gratis adgang.Feedback

Sidst opdateret

23.02.2018

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin