Spring til indhold

Holbæk bliver vært for træskibstræf i 2019

PRESSEMEDDELELSE | Pinsen 2019 kommer ikke alene til at byde på havnekulturfestivalen Skvulp, men også på et stort træskibstræf med omkring 100 træskibe og en lang række maritime oplevelser.

Træskibs Sammenslutningen, Holbæk Kommune og fonden bag Skvulp-festivalen er netop blevet enige om, at træskibssammenslutningens store pinsetræf i 2019 skal foregå på og omkring Holbæk Havn, hvor også havnekulturfestivalen Skvulp løber af stablen.

Træskibstræffet er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor mange af landets træskibe samles i en dansk havn. I 2013 foregik det i Holbæk, og i 2019 vender træffet tilbage til byen. Denne gang i en kombination med havnekulturfestivalen Skvulp, der vil stå for alle de aktiviteter, der skal supplere træffet.      

”Vi holder fast i kærligheden til fællesskabet og mange af de Skvulp-aktiviteter, man allerede kender. I 2019 vil der derfor også være koncerter, opvisninger, mad og andre af de oplevelser, der samler os på havnen, men vi skruer op for det maritime og kombinerer oplevelserne med fokus på træskibene, livet til søs og vores maritime kulturhistorie”, fortæller Jan Løve fra fonden bag Skvulp.

Et spændende samarbejde

”Vi ser frem til, at vores pinsetræf i 2019 skal foregå i Holbæk, hvor der i de senere år er kommet meget fokus på netop træskibe og den kultur, vi står for. Vi havde en rigtig god oplevelse, sidst vi var i Holbæk, og der er lagt op til et spændende samarbejde i 2019”, siger Rasmus E. Casper, der er formand for Træskibs Sammenslutningen.  

Da træskibstræffet sidst foregik i Holbæk i 2013, samlede det cirka 30.000 gæster på havnen.

Maritim udvikling

Holbæk Kommune har i de seneste år udviklet havnen med respekt for historien og den stemning, en gammel havn har. Det gamle værft og beddinger er blevet renoveret, der er bygget en såkaldt barkegryde, og der er skruet op for formidlingen til blandt andre skoleelever. Derudover samarbejder kommunen med Nationalmuseet, der renoverer den store galease Anna Møller på havnen og inden længe flytter endnu to af museets historiske skibe til byen.

”Det er ikke en tilfældighed, at det netop er træskibstræffet, vi inviterer til Holbæk. Vi arbejder målrettet på at udvikle den maritime del af vores by og de oplevelser, vi tilbyder kommunens borgere og gæster, og træskibstræffet passer rigtig godt med den ambition. Træffet gør den maritime fortid og nutid både nærværende og interessant, og det er fuldstændig på linje med vores ønsker”, forklarer Ole Hansen, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune.

Læs mere om udviklingen af Holbæk Havn 

 Feedback

Sidst opdateret

19.05.2018

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin