Spring til indhold

Seks unge talenter klar til nye eventyr

PRESSEMEDDELELSE | Der er fart på talentudviklingen i Holbæk Kommune. Seks unge talenter er kommet ind på en videregående, kunstnerisk uddannelse denne sommer. Fem elever fra Billedkunstnerisk Grundkursus (BGK) og én elev fra Holbæk Drama College (SGK).
17.09.2019

Talentmiljøer skal bygge bro

Der er fart på talentudviklingen i Holbæk Kommune. Tidligere på året blev kommunen udnævnt til én af landets seks talentkommuner. Blandt andet på grund af sine kunstneriske grundkurser inden for scenekunst og billedkunst, SGK og BGK. Denne sommer er seks elever fra GK-miljøerne blevet optaget på videregående uddannelser. Det vækker glæde og stolthed hos Talent Holbæk.

Formålet med Talent Holbæk er først og fremmest at bygge bro. Bro mellem barndoms- og voksenliv. Bro mellem tanke og handling. Bro mellem muligheder og realisering.

Hvad enten man som ung vil prøve sig af i forhold til billedkunst, scenekunst eller musik, vil Talent Holbæk skabe nogle stærke faglige miljøer. Miljøer, som giver de unge mulighed for at prøve sig af, drage erfaringer og efterfølgende træffe beslutninger om, hvad de ønsker at bruge deres liv og kompetencer til. Det er altså ikke i sig selv et succeskriterium, at flere og flere unge søger ind på en videregående uddannelse relateret til GK-miljøet. Succeskriteriet er, at de har prøvet af, hvor langt vingerne kan bære.

Seks talenter er optaget videregående, kunstneriske uddannelser

Denne sommer er i alt seks elever fra GK-miljøerne optaget på videregående, kunstneriske uddannelser: Én elev fra Holbæk Drama College/SGK og fem elever fra BGK. Formand for Talentrådet, Lars Petersson, glæder sig over det flotte resultat: ”Det er fantastisk, at vi i Talent Holbæk har hjulpet unge mennesker til at få prøvet deres interesser og kompetencer af. Dét endda i sådan en grad, at seks unge mennesker dette år er blevet optaget på en videregående kunstnerisk uddannelse. Det bekræfter mig i, at vores miljøer her i Talent Holbæk er fagligt stærke.”, siger han.

Per Farbøl, rektor på Stenhus Gymnasium betoner vigtigheden af, at unge mennesker kan få prøvet deres kompetencer og interesser: ”I Holbæk har vi et helt unikt samarbejde omkring talentudvikling. Et samarbejde, som sikrer, at de unge kan kombinere en ambitiøs tilgang til både deres uddannelse og udviklingen af deres kreative talent.”, siger han.

Formanden for Holbæk Kommunes Udvalg for Kultur og Fritid, Ole Hansen, er også glad: ”Vi har nu sendt seks dygtige ambassadører for Holbæk ud i verden. Jeg er sikker på, at de alle har en lille smule Holbæk med i deres hjerter. Og hvem ved… måske nogle af dem en dag ”kommer hjem” til os igen med spændende projekter. Til glæde for by, egn og lokalområder.”, siger han.

Mød talenterne, som er optaget på videregående, kunstneriske uddannelser

Holbæk Drama College/SGK

Holbæk Drama College er et samarbejde mellem Stenhus Gymnasium, Teatret Fair Play og Holbæk Teater.

Malaika Mosendane, Den Danske Scenekunstskole, Odense
Malaika har gået på Holbæk Drama College fra 2015-2018 og har i samme periode gennemført en gymnasial uddannelse på Stenhus Gymnasium.  Hun har spillet store roller i ”Den jord, du går på” og ”Chlodnagaden 33”. Malaika har tidligere spillet i bl.a. Teaterskolen Harlekin.

”Holbæk Drama College har givet mig den viden og forberedelse, som jeg har skullet bruge for at blive klar til Den Danske Scenekunstskole”, udtalte Malaika til Nordvestnyt den 2. april 2019.

Billedkunstnerisk Grundkursus/BGK Holbæk

Lærke Cecilie Birkemose Holm, Det Jyske Kunstakademi
Lærke har siden sin elevtid på BGK Holbæk 2014-2017 boet et halvt år i Paris. Derefter har hun studeret multidesign. Vinteren 2018/2019 har hun assisteret kunstneren, Andreas Emenius, og tekstildesigner/billedkunstner, Dagmar Kestner, under opbygning af udstillingen “When the unknown becomes familiar” i Nikolaj Kunsthal. Primært i arbejdet med kostumer. I øjeblikket er hun tilknyttet kunstskolen Vera i København.

Maja Steensen er optaget på KADK, skolen for konservering
Maja er optaget på KADK, konservatorskolen på linjen ”Kulturhistorisk Konservator”, som optager nye elever hver fjerde år. Hun er ved at sammensætte en visuel uddannelse, der rummer billedkunst, grafisk design, illustration og konservering. Maja har allerede haft et ambitiøst studieforløb med to års studie på KADK designskolens linje for Visuel Kommunikation og et studieophold på Ærø Kunsthøjskole inbetween BGK. Hendes særlige blik for det grafiske har bl.a. resulteret i hendes plakat til genåbning af Værftet for Holbæk Kommune.

Sidsel Marie Lindbæk Mouridsen, Det Kgl. Danske Kunstakademi
Sidsel, der er fjerdeårs studerende ved BGK Holbæk, har sikret sig en studieplads Det Kgl. Danske Kunstakademi. Det er lidt af en bedrift, da uddannelsen i år modtog 437 ansøgninger. Og Sidsel var én af de 25, som fik en plads.  En flot anerkendelse for hendes intense og målrettede kunstneriske arbejde. Sidsel har desuden to år i træk været blandt de sidste i opløbet til pladserne på Kunstakademiet på Charlottenborg. Nu er hun nået helt i mål på sit drømmestudie.

Pauline Merrildgaard, Den Danske Filmskole
Pauline er én af de kun seks elever, som hvert andet år kommer ind på Den Danske Filmskoles dokumentar-instruktørlinje. Hun har siden og under sin elevtid på BGK Holbæk fra 2014-2017 videreudviklet sit talent på Københavns Foto- og Filmskole, dokumentarfilmlinjen på Johan Borups Højskole og Filmværkstedet. Pauline har instrueret filmen ”Daughters of Reykjavik”, som har været vist på CPH:DOX og flere internationale dokumentarfilmfestivaler. Filmen vandt bl.a. en førstepris i Berlin sidste år.

Aske Hvitved, tidligere BGK Holbæk elev er netop optaget på Gerrit Rietveld Academie, i Amsterdam
Efter BGK har Aske haft arbejde som bl.a. café-bestyrer i København. Han har også haft et stort ønske om at optage kunstkarrieren igen. Derfor har han søgt ind på det anerkendte Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam. Rietveld er Hollands største og mest anerkendte kunstakademi; et nåleøje at blive optaget på. Derfor er det flot at Aske har formået at holde fordybelsen og sit billedkunstneriske talent så intakt, at det har positioneret ham til at blive optaget netop her.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin