Spring til indhold

8. klasser får teater i rygsækken

En aftale med Teatret Fair Play skal sikre at elever i Holbæk Kommunes 8. klasser får indsigt i kunst og kultur.
11.05.2020

En aftale med Teatret Fair Play skal sikre at elever i Holbæk Kommunes 8. klasser får indsigt i kunst og kultur.

Der er en teateroplevelse på vej til Holbæk Kommunes 8. klasse-elever. Udvalget for Kultur og Fritid har nemlig godkendt en aftale med Teatret Fair Play om at levere undervisningsforløb rettet mod 8. årgang frem til udgangen af 2022.

Aftalen er en del af ”Kulturrygsækken”, hvis formål er at bidrage positivt til børn og unges dannelse gennem møder med kunst og kultur. Samtidig støtter projektet kulturinstitutionerne og dermed rammerne for at udvikle tilbud til børn og unge.

Forestilling om Kundby-pigen

Forløbet består af en teaterforestilling og en workshop, hvor eleverne kommer i dialog med instruktør og skuespillere. De første forløb i skoleåret 2020/2021 vil være med udgangspunkt i forestillingen ”Den første dråbe blod”, der handler om Kundby-pigen. 

”Tingene føles mere virkelige, når de kommer tæt på, og derfor er det oplagt at vi, som et teater i Holbæk kommune, laver denne historie. For når det sker her, kan det ske alle steder”, skriver Teatret Fair Play om forestillingen på sin hjemmeside.

Tidligere på året godkendte udvalget for kultur og fritid en aftale med Kystlivscentret om et uddannelsesforløb til elever i 6. klasse.

Læs mere om Kulturrygsækken i Udvalget for Kultur og Fritids dagsordenspunkt.

 Feedback

Sidst opdateret

16.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin