Spring til indhold

Nye udspringsfaciliteter i Ugerløse Friluftsbad

PRESSEMEDDELELSE | Når Ugerløse Friluftsbad åbner for svømmesæsonen 2021 bliver det med et splinternyt springtårn og en fin ny springvippe. Den A.P. Møllerske Støttefond har nemlig bevilget en million kroner til de nye udspringsfaciliteter.
27.08.2020

Med sit store opland og med mere end 15 kilometer til andre svømmebade har Friluftsbadet i Ugerløse stor betydning for lokalområdet. Sådan skal det blive ved med at være. Derfor har Ugerløse Svømmeklub med opbakning fra Holbæk Kommune søgt Den A.P. Møllerske Støttefond om støtte til at bygge en udspringsplatform på 3 meter og en ny 1-meter-vippe. En ansøgning, som er blevet imødekommet med en million kroner.

Såvel vippe som udspringstårn skal stå færdigt, når udendørs svømmesæsonen begynder i foråret 2021.

Med udspringstårnet får Ugerløse Friluftsbad en spændende og udfordrende aktivitet, der kan samle lokalområdets unge. Unge, som kan få en god pause fra livet bag computerskærmen og unge, som savner spændende udendørsaktiviteter at samles om med kammeraterne. 

Udspringsfaciliteter er med til at fastholde de unge

Det er Ugerløse Svømmeklub, som står bag ansøgningen.

”Da vi fik renoveret vores skønne friluftsbad i 2015, forsvandt vores springtårn desværre. Vi har skubbet på, fordi vi gerne vil have springtårnet tilbage. Især fordi udspring er noget, der appellerer til de unge, og vi vil gerne være en svømmeklub for alle aldre”, siger Margit Hoffmann Sørensen fra Ugerløse Svømmeklubs bestyrelse. ”Som alle andre foreninger oplever vi jo, at det kan være svært at fastholde de unge, når de når 13-14 årsalderen. Med springtårnet får svømmetræningen en ny og actionpræget dimension, som gør, at vi får mulighed for særligt at tiltrække og fastholde de unge drenge.”, fortæller hun.

Før skulle man til Kalundborg eller Asnæs

Teknisk Serviceleder i Ugerløse Friluftsbad, Ivan Svendsen, jubler også over den nye attraktion.

”Det er fantastisk, at vi igen kan få et springtårn. Det vil mange unge og voksne blive glade for, for vi har slet ikke den slags her i Holbæk Kommune. Før skulle man helt til Kalundborg eller Asnæs, hvis man ville lave udspring udendørs. Så det bliver vildt fedt.”, siger Ivan Svendsen.

Kultur- og Fritidsudvalget I Holbæk Kommune har givet tilsagn om, at Holbæk Kommune vil finansiere restbeløbet af udgiften til de nye udspringsfaciliteter. En beslutning, som Kommunalbestyrelsen ligeledes har stemt ja til.

 Feedback

Sidst opdateret

27.08.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin