Spring til indhold

Skøjteturene på Isrosen må vente

PRESSEMEDDELELSE | For mange er skøjter, is og glade grin på Isrosen i Holbæk et fast vinterritual. Men i år bliver der desværre ingen skøjtebane på Markedspladsen.
05.11.2020

PRESSEMEDDELELSE | For mange er skøjter, is og glade grin på Isrosen i Holbæk et fast vinterritual. Men i år bliver der desværre ingen skøjtebane på Markedspladsen.

”Sådan som Covid-19-smitten udvikler sig og med forsamlingsforbuddet på 10 personer, så mener vi ikke, det er hensigtsmæssigt at åbne Isrosen i år. Derfor har vi taget den lidt triste beslutning ikke at åbne Isrosen for sæsonen 2020/2021.”

Det forklarer formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune, Ole Hansen. ”Isrosen tiltrækker jo mange mennesker. Det vil være svært at kontrollere at forsamlingsforbud , afstandskrav osv. bliver overholdt. Så for at hjælpe med at dæmpe smittespredningen, har vi – på linje med kommuner som København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg og Esbjerg - valgt at holde vores udendørs skøjtebane lukket den kommende sæson. For os vejer hensynet til at mindske smittespredning tungest, selvom vi godt ved, at den her beslutning gør ondt,” siger han.

Afventer udviklingen i smittetrykket

Isrosen nåede dog at blive stillet op, før beslutningen om ikke at åbne for i år blev truffet. Derfor vil man fra Holbæk Kommunes side holde øje med udviklingen i smittetrykket.

”Ud fra en konkret vurdering vil vi holde muligheden åben for, at vi kan tage banen i brug i januar 2021,” fortæller chef for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune, Brian Ahlquist. ”Det kræver dog, at det såkaldte incidenstal, altså tallet for, hvor mange smittede vi har pr. 100.000 borgere i Holbæk Kommune, har været faldende over en længere periode. Og at de generelle Covid-19 retningslinjer i øvrigt gør det muligt,” fortæller han. Ligesom han slår fast, at Isrosen under ingen omstændigheder kan nå at åbne i år på grund af de gældende incidenstal.

Det er Fonden Sidesporet, som driver Isrosen. Her ærgrer man sig også over, at skøjtebanen ikke kan åbne.

”Vi havde selvfølgelig set frem til endnu en sæson med masser af glade skøjteløbere. Men, vi har også fuld forståelse for beslutningen. Vi må holde sammen og alle gøre vores til at holde smittespredningen under kontrol; og så krydser jeg fingre for, at vi kan få slutningen af sæsonen med,” siger Kasper Lomholdt, leder af Fonden Sidesporet.

 

 



Feedback

Sidst opdateret

16.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin