Spring til indhold

Theatre of Voices

PRESSEMEDDELELSE | Det grammy-vindende vokalensemble Theatre of Voices indgår en 2-årig samarbejdsaftale med Holbæk Kommune og Statens Kunstfond.
05.02.2020

PRESSEMEDDELELSE | Det grammy-vindende vokalensemble Theatre of Voices indgår en 2-årig samarbejdsaftale med Holbæk Kommune og Statens Kunstfond.

Fra næste år forventer Statens Kunstfond at øge rammen til ensembleområdet for at skabe plads til et endnu stærkere udbud af orkestre, bands, kor og ensembler, der kan formidle klassisk musik i topklasse til hele landet. Tilsammen skal de med en stærk forankring i kommunerne sikre høj kunstnerisk kvalitet og inspirere udvikling af et endnu rigere musikliv i hele landet.

Holbæk Kommune behøver dog ikke vente helt til 2021, da kommunen og Statens Kunstfond netop har indgået en 2-årig samarbejdsaftale med vokalensemblet Theatre of Voices.

Formand for Statens Kunstfond Michael Bojesen udtaler:

”Theatre of Voices er et fantastisk vokalensemble, som inviterer ind i en verden af musikoplevelser, når det er allerbedst. Samtidig formår Theatre of Voices at gøre musikken nærværende og relevant for sit publikum. Med samarbejdsaftalen mellem Kunstfonden og Holbæk Kommune kan borgerne i regionen få
koncertoplevelser i verdensklasse, og nye samspil kan opstå på kryds og tværs af aktører i området.”

Samarbejde der kan mærkes lokalt

Klassisk vokalmusik kommer i fokus gennem koncerter og workshops med Theatre of Voices. Aftalen indebærer, at der vil blive etableret samarbejdsprojekter og idéudvikling med Holbæk Kommunes kultur- og uddannelsesinstitutioner som Holbæk Teater, Holbæk Kulturskole, Talent Holbæk, lokale kulturaktører samt workshops og koncerter i samarbejde med FøniXensemblet, der ledes af Morten Ryelund.

Allerede nu er der interesse for at videreføre samarbejdet efter forsøgsperioden med udviklingen af en turnéforestilling i 2022 med Holbæk Teater. Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Holbæk Kommune Ole Hansen udtaler:

”Det har for mig som udvalgsformand været vigtigt, at de stærke kompetencer, som Theater of Voices kommer til Holbæk med, også kan mærkes lokalt. Derfor glæder det mig i særlig grad, at der er lyst og vilje til at samarbejde med lokale kulturinstitutioner og nogle af de mange kor, som
vi har i kommunen”.

Spændende koncert skyder samarbejde i gang

Theatre of Voices er netop kommet hjem fra koncertturné til London, hvor ensemblet indledte sin 30-års jubilæumssæson med en stor fejring på Kings Place.

Nu glæder ensemblets kunstneriske leder Paul Hillier sig til at skyde samarbejdet i gang. Det sker med en koncert d. 19. februar kl. 19:30 på Elværket i Holbæk.

Her får publikum mulighed for at møde ensemblet og opleve alt fra gaderåb fra renæssancen, tegneseriemusik fra 60’erne til moderne
minimalisme, international filmmusik og danske toner på helt nye flasker, når sangerne fra Theatre of Voices lader propperne springe!

Programmet for koncerten

Cathy Berberian: Stripsody

John Dowland: Flow my tears

Pelle Gudmundsen Holmgreen: Song

Jóhann Jóhannson: Holy Thursday

Arvo Pärt: Most Holy Mother of God

Orlando Gibbons: The Cries of London

C.E.F. Weyse: Lysets Engel (arr. P.H.)

Koncerten varer ca. en time og billetterne er gratis. Billetterne reserveres via Elværkets hjemmeside under klassisk – først til mølle.

Faktaboks: Theatre Of Voices

Vokalensemblet Theatre of Voices blev grundlagt af sangeren og dirigenten Paul Hillier i 1990. Ensemblet har mere end 30 udgivelser og prisbelønninger bag sig og har flere gange lagt stemmer til underlægningsmusik i film som bl.a. som Oscar-vindende La Grande Bellezza (Paolo Sorrentino), Arrival (Denis Villeneuve) og senest med ‘horror-lyd’ i den danske film Selvmordsturisten (Jonas Alexander Arnby) med Nikolaj Coster Waldau i hovedrollen.

Theatre of Voices optræder på prominente internationale festivaler, koncertsale og operahuse som Teatro Real (Madrid) og Palais Garnier (Paris), Lincoln Center og Carnegie Hall (NY), Barbican Center (London), Elbphilharmonie (Hamburg) og Sydney Opera House. Sæson 2020 byder på koncerter i bl.a. Tyskland, England, Italien, Hong Kong, Frankrig og Grønland.Feedback

Sidst opdateret

14.09.2022

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin