Spring til indhold

Tour de France-ruten gennem Holbæk Kommune offentliggjort

PRESSEMEDDELELSE | I dag løftede Tour de France sløret for ruten, der på 2. etape kommer gennem Holbæk Kommune.
04.02.2020

PRESSEMEDDELELSE | I dag løftede Tour de France sløret for ruten, der på 2. etape kommer gennem Holbæk Kommune.

Der er lagt op til en sand cykelfest lørdag d. 3. juli 2021, når verdens største cykelløb kører gennem Holbæk Kommune. Og Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune, glæder sig til, at de gule farver kommer til at præge det nordvestsjællandske landskab.

”Det er en stor begivenhed for vores kommune, når én af verdens største sportsbegivenheder lægger vejen forbi. Det skal vi få det bedste ud af ved at vise Holbæk Kommune og Danmark frem på den bedste måde. Og så bliver det bare en kæmpe oplevelse for både store og små. Det er noget helt specielt at se ens sportsidoler i levende live i stedet for i fjernsynet,” fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

Cykelløbets besøg i Holbæk Kommune starter ved Munkholmbroen i øst, hvor rytterne kører ind ad Munkholmvej og omkring Dragerup, gennem Holbæk by, fortsætter ud ad Kalundborgvej, op ad Nykøbingvej forbi Mårsø og Hagested, inden de forlader kommunegrænsen ved Audebo. Dermed bliver der rig mulighed for at se rytterne på deres tur. Og der er lagt op til en unik oplevelse.

Ruten for 2. etape

Klik på billedet for større udgave.

Alle kan bidrage til den store cykelfest

Holbæk Kommune vil arbejde på at bygge et fællesskab op, der kan samle kommunens borgere om den store cykelbegivenhed, så fællesskabet, engagementet og den lokale stolthed også består, når Tour-feltet er kørt ud af kommunen.

Forud for og under løbet skal folkefesten være synlig på gadeplan langs ruten. Den skal give den særlige stemning, at verdens største cykelløb kommer gennem kommunen.

”Vi kan ikke fra kommunens side skabe en gul cykelfest alene. Her har vi brug for idéer og frivillige. Planen er at skabe en folkefest, der går langt udover selve cykelløbets endagsbegivenhed, og til det får vi brug for hjælp og kreative idéer fra borgere, foreninger, lokalområder og virksomheder,” fortæller Christina Krzyrosiak Hansen, der opfordrer alle interesserede til at holde øje med Holbæk Kommunes hjemmeside, www.holbaek.dk/tdf.

Planlagte idéworkshops og brug for frivillige

I løbet af foråret vil der blive afholdt en række idéworkshops, og alle interesserede er mere end velkomne, hvis man har en god idé til fx en fælles aktivitet eller et projekt, der kan fungere som opvarmning til 2. etape af Tour de France i 2021. Intet er færdigplanlagt eller færdigudviklet, så alle idéer kan kastes på bordet. Samtidig kan man møde op, hvis man drømmer om at være frivillig.Feedback

Sidst opdateret

23.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin