Spring til indhold

Aprilfestival 2021 søger frivillige

Holbæk Kommune og Teatercentrum søger frivillige foreninger og enkeltpersoner, som vil hjælpe med at afvikle trygge og sikre teateroplevelser.
28.04.2021

Holbæk kommune og Teatercentrum inviterer foreninger og enkeltpersoner til et samarbejde om Aprilfestival 2021 - teater for små & store. Målet med dette års Aprilfestival er at få så meget teater ud til så mange som muligt på en sikker og tryg måde.

Holbæk Kommune er vært for festivalen fra den 16. til den 22. juni. På hverdagene er der teaterforestillinger for børnene på dagtilbud og skoler, og i weekenden er der forestillinger på 15 spillesteder i og omkring Holbæk by. Forestillingerne i weekenden er gratis og åbne for alle, men man skal have bestilt billet. Alle de til den tid gældende Coronarestriktioner bliver overholdt, så det bliver trygge teateroplevelser for alle, som deltager.

Foreninger kan melde sig som frivillige

Fredag den 18. juni til søndag den 20. juni spilles der som sagt teater på 15 lokationer i Holbæk by. Her kan foreninger tjene et lille beløb (minimum 2.500 kr.) til foreningskassen ved at stille op som afviklingsteam på et af weekendspillestederne.

Som forening sørger man for vagter i tidsrummet fredag kl. 16.00-20.00, lørdag 10.00-20.00 og søndag 10.00-18.00. Der tages forbehold for ændringer i tidspunkterne. Der skal være minimum tre personer på vagt ad gangen, de større steder op til otte personer. Foreningen udvælger én kontaktperson, som bliver teamleder. Teamlederens opgave er at lave en vagtplan og sørge for bemanding. Vi holder teamlederen løbende orienteret via mail og en lukket Facebookgruppe for Aprilfestivalens Frivillignetværk.

Opgaverne er bl.a.

  • Værtsopgaver og publikumshåndtering ved indgang og udgang
  • Klargøre spillestedet: sætte skilte op, afmærkning i forhold til afstand på gangarealerne og andet Covid-19 relateret skiltning.
  • Udføre kontrol af corona-pas (med forbehold til gældende krav og restriktioner) hjælpe teatrene med publikumsplacering i spillelokalet i forhold til de gældende afstandskrav.
  • Rengøring i løbet af dagen (spritte kontaktoverflader af, lufte ud i lokalet m.v. mellem forestillinger.).

Vi sørger for at der er værnemidler og skilte til rådighed og der en hotline, man kan kontakte ved akutte situationer/spørgsmål under festivalen.

Derudover følger vi med i genåbningen, så vi er opdateret på de gældende restriktioner, og det er vores ansvar som arrangør, at de bliver overholdt.

Tilmelding og yderligere information: Skriv foreningens navn, kontakt-oplysninger og om, hvor mange frivillige I ønsker at stille med til projektmedarbejder Olga Kobbernagel på olkob@holb.dk hurtigst muligt.

Enkeltpersoner kan melde sig som frivillige

Er man ikke en forening, men brænder for at give børnene en sjov og tryk teateroplevelse, kan man også være med.

Som frivillig skal du være fyldt 18 år, men du kan også være fyldt 15 år, hvid du tilmelder dig sammen med én over 18 år. Du vil blive en del af et sammensat afviklingsteam, som skal stå for opgaverne beskrevet ovenfor. Derudover får du mulighed for at tjene lidt lommepenge på 70 kr./timen. Tilmeld dig gerne sammen med en eller flere venner.

Tilmelding: Skriv dit navn og kontakt-oplysninger og hvilke dage du kan være rådighed til olkob@holb.dk hurtigst muligt.

Ved spørgsmål er man velkommen til at kontakte projektmedarbejder Olga Kobbernagel på olkob@holb.dk. 

Vi trænger alle til gode, fælles og trygge oplevelser, så vi håber, at mange foreninger og enkeltpersoner har lyst til at være med til at lave tryg og sikker festival med os.

Læs mere om festivalen på Aprilfestival.dk

 Feedback

Sidst opdateret

16.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin