Spring til indhold

Nyt om Aprilfestival 2021

PRESSEMEDDELELSE | Nu er tilmeldingen til Aprilfestival – teater for små & store slut. Samtlige kommunale dagtilbud, næsten alle folkeskoler og langt de fleste lokalområder har meldt sig på banen.
18.01.2021

PRESSEMEDDELELSE | Nu er tilmeldingen til  Aprilfestival – teater for små & store slut. Samtlige kommunale dagtilbud, næsten alle folkeskoler og langt de fleste lokalområder har meldt sig på banen.

Stor interesse for at opleve børneteater

Der er stor opbakning fra kommunens dagtilbud, skoler og lokalområder til forårets store børneteaterevent, Aprilfestival – teater for små & store. Det er noget, der varmer, fortæller projektleder for Aprilfestival 2021 i Holbæk Kommune, Sisse Østergaard Ravnholdt.

”Jeg kan virkelig godt forstå, hvis nogen tænker ”Jamen, kan vi overhovedet komme til at se børneteater på en scene til april, sådan som smittetallene og udmeldingerne ser ud lige nu?”, siger hun. ”Men, det er vigtigt at huske på, at det faktisk kun er, hvis samfundet er lukket ned og vi er på risikoniveau 5, sådan som vi er det lige nu, at live-forestillinger i corona-sikre rammer ikke er en mulighed”, fortæller hun. ”Selv i niveau 4 vil vi kunne afvikle en god festival, og det er vigtigt, at vi holder fast i troen på, at festivalen kan lade sig gøre. Det handler simpelthen om at få så meget teater som muligt ud til så mange som muligt inden for de muligheder, der nu er, når vi når til april,” slår hun fast.

Selv i niveau 4 vil vi kunne afvikle en god festival, og det er vigtigt, at vi holder fast i troen på, at festivalen kan lade sig gøre," fortæller projektleder Sisse Østergaard Ravnholdt.

Programplanlægningen går i gang nu

Der er også rekordstor interesse fra børne- og ungdomsteatrenes side, hvor over 130 forskellige turnerende børne- og ungdomsteatre har meldt ind med i alt 200 forestillinger.

Børn øver sig på Aprilfestival

Nu hvor tilmeldingerne fra såvel børnehuse, skoler og lokalområder og teatre er på plads, kan programlægningen gå i gang. Det er Teatercentrum, som står for denne del. Det går helt overordnet ud på at matche de forskellige spillesteders ønsker og behov med de teaterforestillinger, der er til rådighed.

Planlægger ud fra tre mulige scenarier

”Vores udgangspunktet er, at festivalen skal kunne gennemføres med den faglighed og de værdier, der normalt kendetegner arrangementet – samtidigt med vi tilpasser arrangementerne de restriktioner, der måtte gælde i april 2021,” forklarer Sisse Østergaard Ravnholdt. Teatercentrum og Holbæk Kommune arbejder med følgende tre scenarier, alt efter hvilket risikoniveau vi befinder os på til april:

Scenarie 1 - Festivalen gennemføres med følgende program:

  • De såkaldt lukkede forestillinger for elever og børn på skoler og institutioner
  • De offentlige forestillinger i hverdagene mandag-torsdag
  • De offentlige forestillinger fredag, lørdag og søndag

Scenarie 2 - Festivalen gennemføres med følgende program:

  • Forestillinger (som i scenarie 1)
  • Dele af fagligt program for deltagere, unge og internationale gæster
  • Deltagercafé
  • Evt. festivalshow torsdag aften spredt ud på flere spillesteder.

Scenarie 3 - Festivalen gennemføres med fuldt program.

Ud fra den aktuelle virkelighed til april vælger Holbæk Kommune og Teatercentrum et af disse tre scenarier. Det er desuden planen, at antallet af tilskuere til både de lukkede og til de åbne forestillinger bliver justeret i forhold til de gældende restriktioner for forsamlinger til april.

Tilbage står også et Scenarie 0, der er lig med en aflyst festival. Det er en mulighed, som arrangører, forvaltning og politikere anser som meget lidt sandsynligt.

Her kan du læse mere

Læs mere på www.aprilfestival.dk og følg med på www.facebook.com/aprilfestival.dkFeedback

Sidst opdateret

16.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin