Spring til indhold

Pigeraketten fejrer 25-års jubilæum

Når fodboldkonceptet Pigeraketten fejrer 25-års jubilæum i slutningen af juni, bliver det med et særligt arrangement på Observatoriet i Brorfelde.
11.06.2021

Søndag den 27. juni kl. 9.30-13.30 er alle 5-11-årige piger inviteret til Observatoriet i Brorfelde, hvor DBU fejrer 25-års-jubilæum for Pigeraketten. Pigeraketten er et koncept, der giver et indblik i fodboldens verden gennem et univers med sjove fodboldstationer. Målet er at inspirere pigerne til at begynde til fodbold, og i år kan Pigeraketten fejre 25 års jubilæum.

Når raketten lander med de deltagende piger 27. juni, bliver de sendt ud i universet. Her skal de besøge og rejse rundt mellem planeter med en særlig opgave for øje. Der er nemlig blevet ødelagt nogle klubnøgler, som efterfølgende er blevet kastet ud i rummet.

Sammen med DBU’s astronauter og lokale fodboldklubbers frivillige skal pigerne finde og samle de gyldne klubnøgler. Kun på den måde kan klubberne igen åbne til træning.

Det er alle piger mellem 5 og 11 år, der kan være med i Pigeraketten og arrangementet 27. juni. Både dem, der i forvejen spiller fodbold i en klub, og dem, der aldrig har spillet fodbold før.

Udover DBU’s og Observatoriets personale, vil frivillige fra blandet andet Jernløse Boldklub, Holbæk B&I og Tuse IF være med til at guide pigerne sikkert igennem rumrejsen. Når raketten igen er landet på jorden, vil der være mulighed for at komme i dialog med klubfolk, der kan fortælle meget mere om deres træningstilbud til pigerne.

Pigeraketten er for alle piger mellem 5 og 11 år – både dem, der allerede spiller fodbold i en klub og dem, der aldrig har spillet fodbold før. Der er i alt 100 pladser, og det er gratis at være med.

Tilmelding foregår her.

En dag for hele familien

Søndagen kan blive en hyggelig da for hele familien. Mens pigerne udforsker planeter og finder nøgler til Pigeraketten, kan forældre og søskende gå på opdagelse i og omkring Observatoriet.

Desuden vil Observatoriet byde velkommen i et raketværksted, hvor dygtige formidlere fortæller og vejleder i, hvordan den bedste papirraket kan bygges. Her kan man selv både designe og fyre sin egen raket af – og det er også gratis.

Det vil også være muligt at komme ind på selve museet. Her er entréprisen 85 kr. for voksne over 18 år. Børn og unge under 18 år kommer ind gratis.

Når sulten melder sig, er der mulighed for at købe frokost på stedet. Man er også velkommen til selv at medbringe mad og nyde den under åben himmel i den forhåbentlig skønne junisol.Feedback

Sidst opdateret

16.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin