Spring til indhold

Alternativer til muslingefisker

PRESSEMEDDELELSE | Kultur og Fritidsudvalget har behandlet en sag om Holbæk Havn. Udvalget holder fast i udviklingen på havnen, men vil hjælpe med at finde en alternativ plads til muslingefiskeren.
04.05.2022

Holbæk Havn har de seneste årtier gennemgået en udvikling fra industrihavn til en havn præget af beboelse, kultur og rekreative områder. Tidligere erhvervsdrivende som jernhandleren, et shippingfirma og Silvan er blevet opsagt som en del af den udvikling.

Nu har Kultur og Fritidsudvalget genbehandlet spørgsmålet om havnepladsen for muslingefiskeren, der på de seneste har skabt en del debat.

”Vi holder fast i den langsigtede udvikling. Vi vil gerne etablere et havnemarked samt en skaterpark. På sigt vil vi også gerne etablere et unge-hus og flere tiltag er på vej. Både havnemarked og skaterpark skal ligge i det område, hvor den tunge trafik i dag kører til muslingefiskerne. Der ser vi ikke nogen mulighed for at forene”, siger Ole Hansen, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Helhedsplanen om havnens fremtid blev senest enstemmigt besluttet i Kommunalbestyrelsen i december 2019. Det er en plan, der har fokus på kultur og rekreative formål på netop den del af havnen, hvor muslingefiskeren holder til.

”Det er nok vigtigt at sige, at muslingefiskerens hele tiden har været en midlertidig anvisning. Vores planer har jo ikke været hemmelige, og det er bare ikke et godt match at have børn og unge lige ved siden af tung trafik. Når det er sagt, så er det også vigtigt, at vi giver muslingefiskeren så meget hjælp som muligt med at komme videre. Det betyder også, at vi som kommune vil gøre alt for at finde en passende ny plads til muslingefiskeren. Men vores havne er ikke længere gearet til erhvervsfiskeri, så en alternativ placering kan blive i en af de andre havne i området, som er langt mere egnet til erhvervsfiskeri”, siger Ole Hansen.

Ole Hansen berører også de ideer, der har været om en erhvervsmole i havneplanen.

”Havneplanen indeholder en lang liste med ideer. En af dem er en erhvervsmole. Men her må jeg også bare holde fast i, at prisen på en erhvervsmole løber op i tocifret millionbeløb. Lige nu stiger priserne på byggerier, og jeg kan simpelthen ikke se, hvordan vi skulle kunne realisere den ide i kommunalt regi indenfor en overskuelig fremtid. Så for mig ligger løsningen i en dialog om alternative placeringer for muslingefiskeren”, siger Ole Hansen.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2022

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin