Spring til indhold

Cross Cup løber af stablen i Holbæk Sportsby

I weekenden kan du få én på opleveren og være blandt tilskuerne, når cykelcross-ryttere suser afsted på udfordrende terræn i Holbæk Sportsby.
29.11.2022

På lørdag den 3. december kl. 10.00 lyder startskuddet til Cross Cup i Holbæk Sportsby på Sports Allé 1, 4300 Holbæk. Her kan du tage familie og venner under armen og komme helt tæt på cykelcross-disciplinen, hvor ryttere konkurrerer på en rute, der består af forskellige typer terræn og spændende udfordringer.

Rammerne ved cross-området i Holbæk Sportsby er optimale til weekendens løb, hvor der er fri adgang for alle. Som publikum vil der være gode muligheder for at overskue store dele af ruten fra tilskuerpladserne, og ruten byder på udfordringer for rytterne. Den er cirka 2600 meter, og der køres flere omgange på forskellige typer underlag.

Cykelcross-løbet er på den måde garant for høj fart med gode muligheder for at se rytterne passere mange gange.

Du kan se deltagerne starte løbet på asfalt, der efterfølgende går over i grus, inden cyklerne rammer græsset. Efter et skarpt sving er det nødvendigt for deltagerne at accelerere, for her vil de møde en lang sandgrav. Nu følger et længere såkaldt ”tonserstykke”, hvor du kan opleve rytterne give den fuld gas.

Det sker rundt om atletikstadionet, afbrudt undervejs af depot med mulighed for cykelskift, løbebakke, off camber-nedkørsel og løb op ad en trappe. Ruten tæller afslutningsvis flere stykker med græs, grus og asfalt.

Cyklerne i Cross Cup ligner almindelige racercykler, men de er mere robuste og har en lidt anden geometri samt dæk. Der køres med grovere, mønstrede dæk, og bremserne er typisk skivebremser.

Cykelalliance

Lørdagens Cross Cup afholdes som en del af Holbæk Kommunes mangeårige, store cykeltradition. I kommunen er der flere foreninger, som alle skaber tilbud og fællesskab for børn, unge og voksne på både professionelt og på motionsplan. Cykelsporten har også fået stor opmærksomhed de seneste år med professionelles resultater på landevejen og besøget af Tour de France i juli.

Succesen smitter af på lokale foreninger og har desuden ført til en cykelalliance mellem Holbæk Kommune og Danmarks Cykle Union (DCU) samt Holbæk Cykelsport, Svinninge Cykelklub, Team Compendium og Holbæk Sportsby.

Alliancen står på tre ben: rekruttering af børn og unge til foreningslivet, folkesundhed og understøttelse af traditionelle kommunale velfærdsopgaver samt cykelcross.

Sidstnævnte går ud på, at Holbæk Kommune ønsker at skabe mulighed for, at crossanlæg ved Holbæk Sportsby kan benyttes som elitecenter samt at kommunen i 2024 kan afholde et World Cup crossløb. Som en del af vejen hertil afholdes det kommende cross-event.

Starttider og startgrupper

Se lørdagens starttider og startgrupper herunder.

 

Start      Grupper og klasser                                         Køretid

10:00     1 U17D, U15D/P, U13D/P, U11D/P, U9D/P         ca. 35 min

10:50     2 MOTION mænd/kvinder                                ca. 45 min

12:10     3 H40/H50/H60/H70                                       ca. 50 min

13:20     4 Kvinder (DA/U19P/U17P/DB/D40/D50)          ca. 50 min

14:30     5 Herrer (A/U19/B)                                         ca. 50 min

 

Der er tale om 5. afdeling af 6 i DCU Cross Cup 2022-23. Samlet stilling kan ses her. Feedback

Sidst opdateret

24.01.2023

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin