Spring til indhold

Få en sikker tour-oplevelse

Vær med til at sikre, at vi alle får en fantastisk cykeloplevelse, når Tour de France gæster Holbæk Kommune og Danmark den 1. - 3. juli.
28.06.2022

Alle tilskuere til Tour de France skal have en god, sjov og ikke mindst sikker oplevelse med at se cykelløbet.

De professionelle ryttere i Tour de France-feltet er sande akrobater på deres cykler. De kan hoppe over midterrabatter på deres cykel og undvige huller i asfalten som det mest naturlige i verden.

Men nogle gange er selv de prisgivet. I sidste års løb år var en tilskuer med et papskilt årsag til et styrt i feltet, og andre gange er mobiltelefoner og løse hunde kommet i vejen for rytterne.

Så det er et godt råd at holde arme, selfiestænger, skilte og lignende inde bag barrieren de steder, hvor de er opstillet – og ellers væk fra vejbanen, når rytterne kommer.

Følg disse fem råd

Den tidligere cykelrytter Rolf Sørensen, der har kørt og kommenteret flere Tour de France-løb end de fleste, har et par gode bud på, hvordan vi alle får en stor og sikker cykelfest med Tour de France!

  1. Hold dig på den rigtige side: Træd ikke ud på vejen, når rytterne kommer. Og hold dig og dine ting som fx mobiltelefoner bag barrieren. Det kan blive farligt for rytterne og for dig selv.

  2. Hold øje med vejen: Det er ikke kun cykelryttere, der kører på ruten. Også reklamekaravanen med biler og andre ryttere kører etaperne, så hold altid øje med, om der er aktivitet på vejene.

  3. Planlæg din rejse til og fra løbet: Planlæg din rejse på letourcph.dk/trafik. På den måde sikrer du, at du nemmest og hurtigst kan komme til cykelløbet og hjem igen.

  4. Spørg de frivillige til råds: Spørg de frivillige og ret dig efter deres anvisninger. De er der for at hjælpe og give alle en god oplevelse som tilskuer til Tour de France.

  5. Hunde og børn: Pas på dig selv og alle fritgående familiemedlemmer – herunder især hunde og børn, som skal holdes væk fra ruten.

Lyt til de frivillige

Mange frivillige langs ruten og i byerne er afgørende for, at Tour de France kan afvikles godt og sikkert i Danmark. De frivillige har store og små opgaver i forbindelse med løbet og har fået oplæring i deres opgaver. De skal derfor respekteres under løbet, siger Rolf Sørensen:

- Lyt til dem. De er superguidede folk og ved hvad det handler om, og de har fået nøje instrukser af franskmændene, som er eksperter i det her, siger han.

De frivillige langs ruten vil være lette at kende på deres røde t-shirt og hat og gule refleksvest.

Besøg vores Tour de France side og find mere info



Feedback

Sidst opdateret

19.09.2023

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin