Spring til indhold

Politikerne anvender kontrakten angående bod

PRESSEMEDDELELSE | Efter en behandling i Kommunalbestyrelsen står det klart, at samtlige politikere vil bruge de bodsbestemmelser, der ligger i kontrakten om Holbæk Sportsby.
Sportsbyen set udefra
13.12.2018

COWI har på vegne af Holbæk Kommune afdækket en forsinkelse på sportsby-projektet. I stedet for en ibrugtagning ved årsskiftet må foreningerne vente til den 22. februar.

Derfor har Holbæk Kommunes kommunalbestyrelse nu taget stilling til spørgsmålet om, hvorvidt der skal gives en bod til Fonden Holbæk Sportsby, der står for byggeriet.

”Sportsbyen er usædvanlig på grund af størrelsen på byggeprojektet, men reglerne om bod ved for sen aflevering ligner alle andre bygge-kontrakter, vi som kommune indgår i. Derfor har kommunalbestyrelsen også besluttet at give den bod, som kontrakten giver mulighed for”, siger Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune.

Kontrakten for byggeriet af sportsbyen giver mulighed for en dagbod på op til 85.000 kroner for en forsinkelse af alle bygninger. På samme vis er der en dagbod på op til 15.000 kroner for en forsinkelse af hele det udendørs område.

”Fra årsskiftet, hvor sportsbyen skulle have været klar til brug, vil vi følge arbejdet nøje og gøre vores krav gældende”, siger Christina Krzyrosiak Hansen.
Det var en enig kommunalbestyrelse, der stod bag beslutningen om at anvende bodsbestemmelserne.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin