Spring til indhold

Rocker-klubhus lukker

PRESSEMEDDELELSE | Holbæk Kommune har nedlagt et forbud mod, at personer med tilknytning til Bandidos anvender Østerstræde 4 i Holbæk som samlingssted. Det skal øge trygheden.
22.10.2018

Holbæk Kommune har mandag den 22. oktober 2018 indført et samlingsstedsforbud for ejendommen Østerstræde 4, 4300 Holbæk. Dermed kan Bandidos ikke mere benytte ejendommen som klubhus.

”Det altoverskyggende for mig er borgernes tryghed. Vi vil ikke stiltiende se på, at kriminelle grupperinger skaber utryghed i vores kommune. Derfor har vi nu lukket rockernes klubhus på Østerstræde 4,” siger borgmester i Holbæk Kommune Christina Krzyrosiak Hansen.

Holbæk Kommune har tidligere arbejdet på at lukke klubhuset. Det er dog først blevet muligt med vedtagelsen af bandepakke 3 og den verserende konflikt mellem rockerne og en anden gruppering.

”Vi vurderer, at den utryghed, som konflikten har skabt, er nok til at nedlægge et samlingsstedsforbud. Dermed må personer med tilknytning til Bandidos ikke samles på adressen. Ifølge loven gælder det i første omgang i tre måneder. Herefter skal vi igen vurdere, om forbuddet lovmæssigt kan opretholdes”, siger Kirsten Kemp, der er chefjurist i Holbæk Kommune.

Samlingsstedsforbuddet er nedlagt efter en otte dages høring. Der blev i forbindelse med høringsperiodens begyndelse udsendt en pressemeddelelse, som du kan læse her www.holbaek.dk/nyheder-og-presse/nyheder/politik/2018/en-tryg-by-uden-rocker-klubhus/Feedback

Sidst opdateret

22.10.2018

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin