Spring til indhold

Udsendte hyldes i Holbæk Kommune

PRESSEMEDDELELSE | Holbæk Kommune hylder de personer, der har været udsendt på internationale missioner, når Den Nationale Flagdag markeres med en reception i Byrådssalen.
06.08.2019

Torsdag den 5. september 2019 klokken 17.30-18.30 inviterer Holbæk Kommune til reception i Byrådssalen. Anledningen er Den Nationale Flagdag, der hylder det personel inden for Udenrigsministeriet, forsvaret, redningsberedskabet, politiet og sundhedsvæsenet, der har været udsendt på internationale fredsstøttende og humanitære missioner siden 1948.

”Vi har en god tradition i Holbæk Kommune med at markere Den Nationale Flagdag. Det er en dag, der er tilegnet de personer, der har været udsendt i international tjeneste i verdens brændpunkter. Jeg synes, at det fra samfundets side er en god måde at tilkendegive respekt og støtte til de udstationerede, til veteranerne, til de faldne og til de pårørende. En højtidelig dag med mange følelser og minder på godt og ondt, som jeg personligt ser frem til at deltage i,” fortæller borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Det er niende gang, at Holbæk Kommune markerer dagen, hvor veteraner, soldater, pårørende samt andre interesserede er velkomne til at deltage. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen vil holde tale, der vil være musikalsk indslag samt et let traktement under receptionen.

Efterfølgende gudstjeneste

I lighed med tidligere år markerer Skt. Nikolai Kirke i Holbæk flagdagen med en aftengudstjeneste kl. 19.00. Alle interesserede, involverede, pårørende og bekendte til udsendte, som har gjort eller gør international tjeneste, inviteres til gudstjenesten. Efter gudstjenesten inviteres alle til en kop kaffe/the i Sct. Nikolai Sognehus.

Den Nationale Flagdag blev første gang højtideliggjort i 2009, og over hele landet markeres dagen med taler, gudstjenester, kranselægninger og receptioner.

Tilmelding nødvendig

Tilmelding til arrangementet i Byrådssalen, Rådhusvej 1, 4300 Holbæk, er nødvendig og skal ske til borgmestersekretær Jette Hansen på e-mail jh@holb.dk eller på telefon 72 36 80 89 senest fredag den 30. august 2019.

Læs mere om Danmarks udsendteFeedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin