Spring til indhold

Nyt forløb for budgetlægning

Da økonomiaftalen mellem Kommunernes Landsforening og den nye regering bliver vedtaget senere end normalt, er det nødvendigt at ændre forløbet for budgetlægningen i Holbæk Kommune.

Økonomiaftalen, som KL og regeringen hvert år indgår, er afgørende for, hvilke indtægter Holbæk Kommune får i de kommende år. Derfor kan Holbæk Kommunes budget for 2020 først lægges fast, når økonomiaftalen er på plads. 

Regeringen og KL har meldt ud, at de forventer en økonomiaftale omkring den 1. september. Den sene økonomiaftale betyder, at forløbet omkring budgettet i Holbæk Kommune også bliver skubbet. Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen skal beslutte, hvordan forløbet skal være. Det gør de henholdsvis den 7. og den 14. august. Administrationen har foreslået to forskellige forløb. Se de to forløb i dagsordenen

Råd, nævn, forældrebestyrelser mfl. har undervejs i forløbet mulighed for at sende et høringssvar med kommentarer til budgetforslaget. I år kommer høringsperioden til at række indover uge 42, hvor mange typisk holder efterårsferie. Det er nødvendigt for at nå de øvrige aktiviteter og deadlines i forløbet.

Normalt skal budgettet være godkendt senest den 15. oktober, men på grund af den sene økonomiaftale er fristen i år udsat til den 5. november.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin