Spring til indhold

Holbæk Ungdomsbyråd hedder nu Holbæk Ungdomsråd

PRESSEMEDDELELSE | Kommunalbestyrelsen har på deres møde d. 20. februar 2019 godkendt at ændre ungdomsbyrådet. Nu hedder det Holbæk Ungdomsråd, og flere unge får mulighed for at deltage.
22.02.2019

Kommunalbestyrelsen har besluttet en ny ramme for Holbæk Ungdomsråd. Tidligere var det kun unge op til 18 år, der kunne blive medlem, men de unge over 18 år har også vist interesse for at være med. Derudover har Kommunalbestyrelsen et ønske om have dialog med flere unge, for eksempel de der går på ungdomsuddannelserne. Derfor bliver aldersgruppen ændret til 14-25 år, og alle i aldersgruppen i Holbæk Kommune kan deltage i ungdomsrådets arbejde.

I den nye ramme for ungdomsrådet er formålet blevet opdateret. Formålet er nu, at ungdomsrådet skal bidrage til, at:

  • Alle unge har en stemme i den offentlige debat og bliver inddraget i demokratiske processer og politiske spørgsmål ved, at rådet er talerør for de unge i kommunen.
  • Alle unge bliver en del af fællesskaber, der fremmer medborgerskab, både kulturelt og politisk.
  • Alle unge fuldfører en kompetencegivende uddannelse.
  • Unge med fysiske, psykiske og/eller sociale problemer får den hjælp, som de har brug for.

Ungdomsråd er ikke nyt

I Holbæk Kommune er det vigtigt, at alle unge bliver inddraget i demokratiet. Derfor har kommunen siden 2011 haft et ungdomsbyråd. De unge har igennem forskellige aktiviteter engageret andre unge til dialog om unges skole, uddannelsesmuligheder og fritids- og hverdagsliv, for eksempel Folkemødet, Jagten på de gode idéer og Demokratidagen. Det er aktiviteter, der har været med til at skabe dialog mellem unge og politikere om det gode ungdomsliv. Med de nye rammer skal ungdomsrådet indgå aftale med to medlemmer af Kommunalbestyrelsen om at være unge-ambassadører. De skal hjælpe med at forbedre dialogen mellem unge og politikere.

Voksenbyrådet har siden ungdomsbyrådets oprettelse skiftet navn til kommunalbestyrelse, så navnet ”Holbæk Ungdomsbyråd” var blevet lidt uaktuelt. Ifølge de unge i ungdomsbyrådet ville ungdomskommunalbestyrelse blive for langt, og derfor er det endt med ”Holbæk Ungdomsråd”.Feedback

Sidst opdateret

15.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin