Spring til indhold

Holbæk Kommune fremskynder betalinger

PRESSEMEDDELELSE | For at støtte virksomhederne i den økonomisk pressede situation vil Holbæk Kommune fremskynde betalingen af regninger. Det besluttede et enigt Økonomiudvalg på dagens møde.
18.03.2020

Regeringen har i søndags præsenteret en aftale lavet med arbejdsmarkedets parter, hvor regeringen vil forsøge at holde hånden under de privatansatte med en lønkompensationspakke. Holbæk Kommune vil også gøre sit til at holde hånden under virksomhederne.

Derfor vil Holbæk Kommune betale regningerne fra private virksomheder tidligere end normalt for ydelser, som kommunen har fået udført, for at styrke virksomhedernes likviditet.

”Situationen er alvorlig, og det er bydende nødvendigt, at vi fra kommunens side udviser samfundssind og gør, hvad vi kan for at støtte vores erhvervsliv. Formålet er at beskytte arbejdspladserne mod de økonomiske konsekvenser som følge af, at danskerne er blevet bedt om at holde sig hjemme,” fortæller Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune.

Normalt går der maksimalt 30 dage, fra en regning er modtaget i Holbæk Kommunes system, til virksomheden får sin betaling. Den procedure bliver nu speedet midlertidigt op, så betalingerne sker hurtigst muligt og med en maksimal frist på 5 dage.

”Vi gør, hvad vi kan, for at give erhvervslivet en understøttende, hjælpende hånd, så virksomhederne får de bedste betingelser for at klare sig i den kommende tid. Med godt 4.500 leverandører er det dog ikke muligt at lave en tilvalgsordning til den hurtigere betaling. Det kommer som udgangspunkt til at gælde alle. Men hvis en leverandør henvender sig for eksempelvis at undgå at blive påført en ekstraomkostning på grund af negative bankrenter, og derfor ønsker at fastholde en længere betalingsfrist, vil vi naturligvis kunne imødekomme dette,” fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

Beslutningen gælder indtil videre alle kommunens private leverandører med undtagelse af trafikselskaber og leverandører på områder, hvor driften fortsætter uændret. Det vil således ikke ske fremrykning af betalinger til Movia, private leverandører af bo- og opholdssteder, ældrepleje og it-ydelser.

Den nye betalingsprocedure vil af hensyn til sagens vigtighed blive iværksat fra torsdag den 19. marts.Feedback

Sidst opdateret

09.06.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin