Spring til indhold

Fortsat lave administrationsudgifter i Holbæk Kommune

Holbæk Kommune har de næstlaveste udgifter til administration og ledelse i Danmark. Det er konklusionen fra Indenrigs- og Boligministeriets benchmarkingenhed i deres rapport for 2020.
05.07.2021

7.531 kroner. Så mange penge brugte Holbæk Kommune pr. indbygger i 2020 på administration og ledelse. Det er et godt stykke under landsgennemsnittet på kr. 9.261. Holbæk Kommunes faktiske administrationsudgifter er 20 procent lavere, end man kunne forvente på baggrund af kommunens rammevilkår. Det er næstlavest på landsplan. Kun Horsens Kommune har lavere udgifter til administration.

Tallene glæder borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, der dog ikke er overrasket.

”De sidste fire år har vi haft meget lave administrationsudgifter. Det skyldes først og fremmest, at vi har haft et stort fokus på styringen af alle dele af vores økonomi og herunder også de administrative udgifter. Det fokus har været med til at genoprette vores økonomi efter nogle svære år”, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Ifølge borgmesteren er det dog hele tiden en vurdering, om man har fundet det rette leje.

”Vi har en effektiv og slank administration, hvor medarbejderne knokler hver eneste dag. Men vi vurderer hele tiden, om vi ligger rigtigt. Mellem 2017 og 2018 tog vi et hop opad, mens vi mellem 2019 og 2020 reducerede vores udgifter en smule. Vi vil gerne bibeholde lave udgifter på det her område, men der skal hele tiden være en balance i forhold til opgaverne,” fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

Analysen for Indenrigs- og Boligministeriets benchmarkingenhed kan ses her



Feedback

Sidst opdateret

05.07.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin