Borgere træner sig selv til mere sundhed

En stor gruppe af tidligere deltagere på kommunens rehabiliteringsforløb ”Livet med hjerte/KOL/diabetes/rygsmerter” har efter endt forløb etableret et netværk og fællesskab bygget op omkring fysisk aktivitet.
28.10.2015

De kalder sig "Optimisterne" og mødes to gange om ugen i Sundhedscenterets sal på Carl Reffsvej i Holbæk.

Her benytter de sig af den viden om træning, fysisk aktivitet og sygdomsforståelse, som de har erhvervet sig under forløbet. De mærkede, hvor godt de fik det af fællesskabet og den fysiske aktivitet og ville ikke stoppe denne positive udvikling. 

Derfor udvalgte de nogle tovholdere, som står for træningen, motivationen og det praktiske. De går hver gang en tur, uanset vejr, og træner cirkeltræning i salen. Herefter er der snak og fællesskab over en kop kaffe. Der er flere, der har etableret venskaber og kørselsaftaler.

De har nu igennem 1 års tid trænet sammen, og der er fantastiske resultater på blodsukker, muskelmasse, vægttab, energi, smertelindring og ikke mindst mentalt velvære.

"Optimisterne" er selvkørende, men har en tæt kontakt til ”deres” sundhedskonsulent, hvilket betyder meget for at opretholde motivationen og begejstringen. Sundhedskonsulenterne nyder, at "Optimisterne" fortsat er i huset og dermed kan følge deres udvikling.Feedback

Sidst opdateret

20.04.2017

Ansvarlig redaktør

Mads Jakobsen