Nye bydelsmødre uddannet

13 kvinder fik tirsdag overrakt det synlige bevis på, at de kan kalde sig 'Bydelsmødre'. Det skete ved en reception i Fælleshuset i Agervang, Holbæk, hvor Holbæk Kommunes borgmester Søren Kjærsgaard overrakte velfortjente diplomer.
09.03.2016

Og hvem er så bydelsmødrene: Det er frivillige kvinder, der har gennemgået og bestået en grunduddannelse, som har lyst til at hjælpe andre, har et lokalt netværk og til sammen kan mange sprog. De 13 kvinder kommer fra Somalia, Irak, Syrien, Etiopien, Danmark og Tyrkiet.

Og de er 13 vidt forskellige personligheder. Men de har alle det til fælles, at de er ressourcestærke mødre, der brænder for at hjælpe kvinder. Kvinder, som ikke har de samme styrker og ressourcer som dem selv, og som har brug for et skub til at blive integreret i det danske samfund.

Målet med bydelsmødre er, at kvinder med baggrund i udsatte boligområder bliver aktive medborgere, og deres ressourcer kommer i fokus og styrkes til en bedre hverdag for dem selv, deres børn samt de kvinder og familier, som de kommer i kontakt med.

Projektet kører under Lejerbo og som en del af en helhedsplan, som Holbæk Kommune er stærkt involveret i. Således har en række af kommunens medarbejdere deltaget i en stor del af undervisningen af bydelsmødrene.



Feedback

Sidst opdateret

01.06.2017

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin