Spring til indhold

Unge løber for en ren sport

PRESSEMEDDELELSE | Den 19. maj er Antidoping Holbæk og Holbæk Løbe- og Motionsklub værter ved ungdomsløbet Det Rene Løb. Formålet er at sætte fokus på sund sport uden præstationsfremmende midler.

Det Rene Løb er fem kilometer langt, og ruten starter og slutter ved Filmtorvet i Holbæk. Løbet skydes i gang kl. 17.00, og alle mellem 13 og 25 år kan gratis deltage.

Fra kl. 16.00 og hele aftenen kan deltagere og andre interesserede desuden opleve musik, hygge og afslapning på Filmtorvet. Der er også sørget for underholdning langs ruten, så alle får en anderledes og spændende løbetur.

Fællesskab mod doping

Det Rene Løb bliver afviklet med hjælp fra en masse unge frivillige, der blandt andet er tilknyttet Color Run og Holbæk Løbe- og Motionsklub.

”I Antidoping Holbæk ønsker vi at skabe et stærkt fællesskab blandt de unge, hvor de kan støtte hinanden i en ren sport. Events som Det Rene Løb er med til at styrke det fællesskab og de unges sociale kompetencer. Her er plads til alle, og her er indslag til alle, der vil have en herlig dag”, fortæller Katrine Linneboe, der er projektleder for Antidoping Holbæk.

Selve løbet er målrettet de unge, mens alle velkomne til at heppe og tage del i festlighederne omkring løbet.

Sund sport

Holbæk Kommune er en af fire udvalgte kommuner, der med støtte fra kulturministeriet og sundhedsministeriet arbejder særligt på at forebygge doping blandt unge.

”Vi arbejder med antidoping og sund sport ud fra mange forskellige tilgange. Besøg hos idrætsklubber, vejledning til unge eliteudøvere og forskellige kampagner er nogle af de tiltag, der sammen med Det Rene Løb er med til at sætte fokus på, at man kan blive en rigtig dygtig sportsudøver uden at bruge doping”, forklarer Katrine Linneboe.

Antidoping Holbæk er et treårigt projekt, og når projektperioden udløber ved udgangen af 2017, bliver viden og erfaringer samlet og delt med andre kommuner.   

Tilmelding

Tilmelding til løbet sker via Facebook-eventen ”Det Rene Løb”, og sidste frist er den 12. maj. Det er gratis og deltage, og der er præmier til de ti første, der kommer over målstregen. Alle deltagere får desuden vand og frugt samt t-shirten ”Jeg løber for den rene sport”.

Følg med i udviklingen af eventen på Antidoping Holbæks facebookside.Feedback

Sidst opdateret

16.05.2018

Ansvarlig redaktør

Jeppe Næsted Jensen

Oplev Holbæk

Find alle arrangementer og begivenheder i kulturkalenderen.

 

Klik ind på Oplevholbæk.nu

Kontakt

FrivilligCenter Holbæk

Kasernevej 6

4300 Holbæk

 

Telefon: 72 36 99 53

 

E-mail: frivilligcenter@holb.dk

Mest for unge

Gl. Ringstedvej 32            
4300 Holbæk            
Tlf.: 72 36 40 00            
Fax: 72 36 00 07            
E-mail: ungdom@holb.dk     
Hjemmeside: www.lystavlen.dk 

  • Ungdomsskole
  • Ungdomsklubber
  • Holbæk Ungdomsbyråd
  • Rådgivning og brevkasser
  • Heltidsundervisning
  • 10. klassecenter
  • Sommerferie aktiviteter
  • SSP
  • Cirkus Kæphøj
  • Projekt 4300 Agervang