Spring til indhold

FC Prostata starter i Svinninge

PRESSEMEDDELELSE | De to nabokommuner Holbæk og Kalundborg samarbejder om at skabe et nyt motionstilbud for mænd, der har eller har haft prostatakræft. FC Prostata er et tilbud, hvor der er plads til alle, både den aldrende Messi og den absolutte nybegynder.
25.03.2019

Så kom og vær med, når Svinninge IF til april starter et nyt FC Prostata-hold op for mænd, der har eller har haft prostatakræft. Her er der et godt socialt fællesskab med plads til alle, og så spilles der en masse fodbold. Der afholdes informationsmøde i Svinninge IF, Svinningehallen 1, 4520 Svinninge, tirsdag den 23. april kl. 16.30. Du behøver ikke tilmelde dig, så du kan bare møde op.

FC Prostata Nordvestsjælland er et samarbejde mellem Holbæk og Kalundborg kommune. Og her glæder man sig til, at græsset bliver grønt.

”Vi har valgt at samarbejde om dette tilbud, fordi vi ved, at mændene er derude, og vi vil gerne finde ud af, hvor stor interessen og behovet er for dette særlige tilbud. Derfor har DBU hjulpet med i første omgang at finde en klub, som ligger nogenlunde midt imellem de to kommuner,” fortæller sundhedskonsulent Jytte Larsen fra Kalundborg Kommune.

Forskningen viser, at mændenes fysik bliver styrket i form motionsfodbold, og det kan modvirke bivirkninger fra cancerbehandlingen, fx overvægt og diabetes. Dertil kommer en styrket livskvalitet for mændene, som de finder fx i fællesskabet med de øvrige holdspillere.

”Der har længe været efterspurgt et tilbud specifikt til mændene. Her er der en oplagt mulighed for at lave noget aktivt, samtidig med man møder andre i samme situation, som man kan dele sine erfaringer med,” siger sundhedskoordinator Kristine Rousing fra Holbæk Kommune.

Det bliver Svinninge IF som kommer til at stå for FC Prostata Nordvestsjælland.

Om prostatakræft og fodbold

Desværre rammes rigtig mange mænd af prostatakræft. Med omkring 4.500 nye tilfælde om året gør det sygdommen til den mest udbredte kræftform blandt mænd. Og det kan være svært at finde en god måde at komme i gang med motion (igen) efter et sygdomsforløb, og det kan være en udfordring at finde noget, man har lyst til at blive ved at møde op til i det lange løb.

Her er fodbold en rigtig god motionsform. Motionsfodbold er god og varieret træning, som styrker både krop, kondi og knogler. Men det er ikke alt. Spillerne på de eksisterende FC Prostata-hold rundt omkring i landet fortæller, at det bedste ved holdet er det gode fællesskab og sammenholdet, der får dem til at stille op på grønsværen uge efter uge.

Læs mere om FC Prostata her

Fakta

  • Hvem: FC Prostata i Svinninge IF sker i samarbejde med Kalundborg og Holbæk Kommune
  • Hvor: Svinninge IF, Svinninge Sportscenter, Svinningehallen 1, 4520 Svinninge
  • Hvornår: Træning hver tirsdag kl. 16.30-17.30
  • Informationsmøde: Tirsdag den 23. april kl. 16.30 (første træning)
  • Pris: 150,- kr. årligt


Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin