Spring til indhold

Handicappris 2019 gik til...

Torsdag aften blev årets handicappris uddelt ved et arrangement på Det gamle rådhus i Holbæk.
12.12.2019

Flere gode kandidater var blevet indstillet. Men desværre kunne kun én få prisen.

Og i år gik den til Marlene og Ole Berggren Jørgensen. To ildsjæle, som gør det muligt, at en gruppe handicappede kan dyrke sport i RaceRunning Klub Holbæk. En sport, der for løberne ikke blot er værdifuld helbredsmæssigt, men bestemt også socialt.

Ole har øje for såvel holdet som den enkelte løber og sørger for, at alle føler sig set og udfordret på rette niveau. Mens Marlene er kasserer for bestyrelsen og hjælper til med mange andre ting. Vigtigst af alt er dog, at de i deres frivillige arbejde for klubben går langt ud over, hvad der kan forventes af en frivillig træner og kasserer.

En RaceRunner er en specialbygget 3-hjulet ”løbecykel” uden pedaler, hvorpå balancen ikke er et problem. Derfor er RaceRunning en oplagt sportsmulighed, hvis man som handicappet har hæmmet balance. Løberne løber på stadionbanerne, og det er en internationalt anerkendt sportsgren. Og i RaceRunning Klub Holbæk er de gode til det. Ja, faktisk så gode, at de har flere mesterskaber og rekorder bag sig.

Formand for Socialudvalget Bente Röttig bød velkommen til overrækkelsen. Og formand for Handicaprådet Sytter Kristensen overrakte et diplom som symbol på de kr. 10.000,-, der følger med, samt et kunstværk bestående af en skål, som symboliserer et vikingeskib. Med udgangspunkt i at vi alle er i samme båd. Og lidt om vikingernes sammenhold, fordi alle skulle yde noget for, at båden kunne sejle. Skålen er lavet af kunstneren Nina Cederberg, som i mange år har arbejdet med ler og kalder sin kunst 'Ler og Sjæl'.

På billedet ses fra venstre: Bente Röttig, Sytter Kristensen, Ole Berggren Jørgensen, Thea Jørgensen og Marlene Jørgensen.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin