Spring til indhold

Sundhedsdagen i Holbæk 2019

Sundhedsdagen er en fast tradition i Holbæk, og lørdag d. 22. juni fra kl. 10-14.30 vil Ahlgade for 12. år i træk være omdannet til et rent sundhedsmekka med boder, konkurrencer og aktiviteter. Bag arrangementet står Region Sjælland, Holbæk Kommune og de lokale patientforeninger.
06.06.2019

Årets tema er "Sundhed – lyt til dit hjerte". Formålet med dagen er at invitere unge som ældre til en snak om, hvordan vi kan passe på hjertet livet igennem, samt om hvilke tilbud der findes, hvis uheldet er ude.

I teltet kan du blandt andet møde skuespiller, entertainer og foredragsholder, Peter Mygind, med sit foredrag ”Find din indre kriger – er du syg, mand?”. Herefter kan du blive klogere på emnet ”Hjertesundhed – hvordan kan vi undgå at blive hjertepatienter, og hvad tilbydes når skaden er sket?”, som diskuteres af et debatpanel.

Fokus på hjertet

Én af patientforeningerne, som du kan møde på Sundhedsdagen, er Hjerteforeningen. I Hjerteforeningens stand kan du blandt andet få en snak med formand for Hjerteforeningen i Holbæk, Inge Dahlmann.

”I Danmark lever næsten 470.000 mennesker med hjerte/karsygdomme. Det er vigtigt at forebygge ved at leve et sundt og aktivt liv, men også at få specialistbehandling, hvis uheldet er ude. I Hjerteforeningen kæmper vi for det hjerte, der slår i os alle, for ingen skal stå alene, når lynet slår ned. I de senere år har vi intensiveret indsatsen i at uddanne danskere i livredende førstehjælp, udbrede antallet af hjertestartere i det frie rum og give ethvert menneske med hjertesygdomme inde på livet mulighed for at søge hjælp, støtte og rådgivning hos os”, fortæller Inge Dahlmann, og fortsætter: ”Derfor er det også vigtigt, at Sundhedsdagen sætter fokus på hjertet. I vores stand på Sundhedsdagen står vi klar til en god snak om hjertesundhed, og du har blandt andet mulighed for at få målt blodtryk samt deltage i en spændende konkurrence. Herudover vil du kunne finde pjecer, kogebøger og få gode råd."

Sundhed skal også være sjovt

I den lettere genre byder dagen på underholdning ved blandt andre Orø Koret, Cirkus Kæphøj samt Tølløse Gymnastikforenings showhold. Og som altid bekendtgør borgmesteren vinderne af den årlige tegnekonkurrence, i år under temaet ”Hvordan passer du på dit hjerte?”.

Så sæt kryds i kalenderen lørdag d. 22. juni og kom forbi Sundhedsdagen, hvor du vil få rig mulighed for at få inspiration til at fastholde eller forbedre din sundhed. Der vil også være masser af inspiration og vejledning at hente for mennesker med en kronisk sygdom.

Program for Sundhedsdagen i Holbæk 2019Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin