Spring til indhold

Tegnekonkurrence for de små

Deltag i Sundhedsdagens tegnekonkurrence for børn i 0.-3. klasse. Årets tema handler om at passe på hjertet.
20.03.2019

Lørdag den 22. juni 2019 løber Sundhedsdagen i Holbæk af stablen, og traditionen tro afholdes der i den forbindelse en tegnekonkurrence. Her er årets tema ”Hvordan passer du på dit hjerte?” Dit hjerte holder kroppen i gang og er en stor muskel, som pumper blod rundt i hele din krop. I blodet er der ilt og næringsstoffer, som kroppen skal bruge, og det er hjertet, der sørger for at aflevere dette i alle dele af kroppen.

Dit hjerte skal holde hele livet, så du har masser af kræfter og energi til at lege, gå i skole, vokse, gå på arbejde og lave alle de ting du gerne vil, når du bliver voksen. Derfor er det vigtigt, at du passer godt på dit hjerte. Det kan du gøre på mange måder, fx ved at spise sundt, dyrke sport, sove godt om natten samt, når du bliver ældre, lade være med at drikke for meget alkohol og ryge cigaretter.

Tegn en tegning, der viser, hvordan du passer på dit hjerte og deltag i Sundhedsdagens tegnekonkurrence. Vinderne annonceres på Sundhedsdagen af borgmester Christina Krzyrosiak Hansen lørdag d. 22. juni.

Hvem kan deltage?

Alle børn i 0.-3. klasse i Holbæk Kommune (både privat- og folkeskoler) kan deltage i konkurrencen. Du kan enten deltage selv eller sammen med din klasse.

Præmie

Præmierne går til de to børn/klasser, hvis tegninger matcher årets tema bedst. Igen i år er præmierne to besøg fra den frivillige forening Børneliv – Se mit hjerte. Børneliv består af yngre børnelæger, medicinstuderende og børnesygeplejersker, som alle brænder for at undervise børn om sundhed og forebyggelse på en anderledes og sjov måde.

Børneliv besøger vindernes skoler med en undervisningsworkshop, hvor krop og sundhed bliver formidlet i børnehøjde. I undervisningen bruges blandt andet teater, videoillustrationer, modeller, ægte (grise-)organer samt tegn-og-fortæl til at vise, hvordan kroppen ser ud inden i og fungerer. Børnene inddrages aktivt i undervisningen.

Sådan deltager du

  1. Tegn en tegning, der viser, hvordan du passer på dit hjerte og deltag i Sundhedsdagens tegnekonkurrence.
  2. På din tegning skal du skrive navn, klasse og skole.
  3. Aflevér eller send din tegning til: Holbæk Kommune, Att: Line Andersen, Fagcenter for Læring og Trivsel, Jernbanevej 6, 4300 Holbæk

Deadline for aflevering af tegningerne er fredag d. 7. juni 2019.

Har du spørgsmål, så kontakt sundhedskonsulent Line Andersen på telefon 72 36 30 53 eller linea@holb.dk.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin