Spring til indhold

Bliv vaccineret gratis mod influenza

Fra 1. oktober kan du gratis blive vaccineret, hvis du er i særlig risiko for at blive alvorlig syg af influenza.
05.10.2021

Influenzasæsonen står for døren, og fra 1. oktober kan personer, der er fyldt 65 år, gravide i 2. og 3. trimester samt borgere med kroniske sygdomme og andre i særlig risiko, blive vaccineret gratis mod influenza. Som noget nyt tilbydes alle børn i alderen 2-6 år også vaccination mod influenza.

Vaccinationen er særligt vigtig i år

I år står vi i en særlig situation, hvor COVID-19 stadig cirkulerer i samfundet, og hvor det derfor er ekstra vigtigt at forebygge al den sygdom, vi kan, blandt andet gennem influenzavaccination. Både for at undgå at belaste sundhedsvæsenet og for at beskytte personer, der er i øget risiko. Influenza udgør nemlig en særlig risiko for mange af de samme mennesker, der også risikerer et alvorligt sygdomsforløb, hvis de bliver syge med COVID-19.

Det skal du gøre

Du kan bestille tid til vaccination hos lægen, henvende dig på apoteket, eller der hvor du plejer at blive vaccineret. Er du ansat i sundheds- eller plejesektoren, kan du forhøre dig på din arbejdsplads.

Hvis du er i en af de nævnte målgrupper, kan du få en gratis vaccine. Er du i tvivl, om du skal vaccineres, kan du spørge din læge til råds.

Få mere information om vaccinationen og fuldt overblik over, hvem der er omfattet af vaccinationstilbuddet.Feedback

Sidst opdateret

05.10.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin