Spring til indhold

Ny app til at praje kommunen

PRESSEMEDDELELSE | Holbæk Kommune har skiftet leverandør, og derfor skal man hente den nye app ’Giv et praj – Holbæk Kommune’.
30.01.2018

Siden august 2013 har det været muligt at fortælle kommunen om fx huller i vejene og manglende vejbelysning via en gratis app og via kommunens hjemmeside. 

Holbæk Kommune har dog skiftet leverandør, og derfor skal man være opmærksom på at få hentet den nye app ’Giv et praj – Holbæk Kommune’, der kan hentes i både App Store og Google Play.

- Vi skifter til den nye app for at opnå en bedre service for vores borgere, som indberetter, samt for at effektivisere de interne arbejdsgange. Samtidig opnås der også en besparelse over tid. Som noget nyt kan borgerne følge status på deres indberetning, frem til sagen er afsluttet. Det betyder også, at der vil være en mere effektiv sagsbehandling end tidligere, da indberetningen havner hos den rette part. Hvis fx vejbelysningen ikke virker, så sendes prajet direkte til udbedring hos leverandøren, fortæller Mads Young Christensen, chef for Vækst og Bæredygtighed i Holbæk Kommune.

Mange bruger muligheden

Hvis man som borger i Holbæk Kommune ser en affaldsspand, som er overfyldt, et hul i vejen eller bjørneklo, er det bare om at finde mobilen frem. For det er muligt at indberette dette direkte til kommunen. Den mulighed er der rigtig mange borgere, der gør brug af. For siden Giv et praj-ordningen trådte i kraft, er antallet af henvendelser fra borgerne steget stødt. De seneste tre år er der i gennemsnit kommet omkring 1.550 henvendelser årligt. Og det er noget, der glæder Mads Young Christensen.

- Vi vil gerne høre de her ting fra borgerne, da vi har ikke medarbejdere, som kører rundt på alle veje på alle tider af døgnet. Og derfor er vi super glade for denne her ordning, hvor borgerne lynhurtigt kan tippe kommunen på en meget simpel måde. For det er meget nemmere, at dem, der er berørte af de forskellige problemstillinger, melder ind, så vi kan køre ud og udbedre problemet. Jo flere, der bruger ordningen, jo bedre, fortæller Mads Young Christensen.Feedback

Sidst opdateret

30.01.2018

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin

Giv et praj

Du kan downloade vores gratis app 'Giv et praj - Holbæk Kommune' i App Store eller i Google Play.

Du kan også sende os et praj via dette link.